Nieuws

TUI kiest voor SGRZ Retaildekking

Deel dit artikel

Vandaag heeft TUI op een bijeenkomst van de TUI Courtesy Club bekendgemaakt te hebben gekozen voor de retaildekking van SGRZ. Hierbij biedt TUI vanaf 1 juli 2018 de mogelijkheid aan de retailer, om met garantie van SGRZ te kiezen voor de producten van TUI.

“SGR heeft met de SGRZ Retaildekking een product in de markt gezet, dat goed aansluit bij de nieuwe wet pakketreizen. Retailers zijn voor ons een belangrijk en gewaardeerd verkoopkanaal en daarom hebben wij er als marktleider voor gekozen om aan te sluiten bij de SGRZ Retaildekking”, aldus Arjan Kers (CEO TUI Nederland).

Indien de retailer de organisator van de reis is, hoeft hij bij SGR voor de consumentengarantie geen zekerheden te stellen voor het TUI deel.
Op 1 juli 2018 wordt de retailer volgens de nieuwe wet op de reisovereenkomst de organisator bij alle samengestelde reizen en daarom ook verantwoordelijk voor de garantie richting de consument. “TUI is de eerste grote mainstream touroperator die kiest voor de retaildekking van SGRZ en uiteraard zijn wij hier verheugd over”, zo laat Erik Jan Reuver (SGR) weten.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Etem Esendemir van Netmatch naar Involatus

Volgende bericht

Rutgher Verstrepen verlaat TUI voor Thomas Cook

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.