Nieuws

TUI: luchthaven Antwerpen steeds populairder met een stijgend aantal pakketreizigers

Deel dit artikel

Het aantal passagiers van TUI fly dat vanaf de luchthaven van Antwerpen vertrekt, blijft jaar na jaar stijgen. Voor deze krokusvakantie blijft het aantal vakantiegangers uit Antwerpen stabiel. Een opvallende trend voor krokus is het stijgend aantal pakketreizigers, dat laat TUI België weten.

De Spaanse costa’s zijn en blijven een vaste waarde voor de vakantiegangers die vanaf Antwerpen Airport vertrekken. Komend weekend vliegt 36% van het totaal aantal reizigers met TUI fly naar Alicante, de luchthaven op een uur rijden van de populaire badplaatsen Benidorm en Calpe. Een op vijf vliegt naar Malaga, een zeer geliefde bestemming voor een citytrip en tevens de toegangspoort tot de populaire Costa del Sol.

Ook de skivakanties blijven een topper volgens de touroperator: 18% kiest voor de bestemming Innsbruck in Oostenrijk om zich een aantal dagen sportief te kunnen uitleven.

Steeds meer Antwerpenaren vertrekken voor een week vakantie met transfer en all-in hotel inbegrepen. De grootste reden hiervoor is de zekerheid qua reisbudget. Een all-in vakantie garandeert dat het voorziene budget ter plaatse niet zal worden overschreden.

Dat krokus een belangrijke vakantieperiode is, wordt volledig bevestigd door de vluchtbezetting: liefst 96% van de stoelen uit Antwerpen (gelegen op ruim anderhalf uur rijden vanaf Utrecht) naar de vakantiebestemmingen zijn intussen gereserveerd.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Zesdelige documentaire 'De Amazone' vanaf 23 februari op NPO 2

Volgende bericht

Schnitzel Index: wintersportlunch steeds duurder

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.