Nieuws

Tweede Kamer vreest voor prijzenoorlog en onderzoekt minimum prijs vliegtickets

Deel dit artikel

Het kabinet bekijkt – op verzoek van de Tweede Kamer – of er een minimumprijs op vliegtickets kan komen uit angst voor een prijzenslag tussen luchtvaartmaatschappijen, die er alles aan gaan doen om hun start- en landingsrechten op de luchthavens te behouden. In die strijd wordt verwacht dat vliegtuigmaatschappijen met stuntprijzen gaan werken.

D66, ChristenUnie, CDA en oppositiepartijen GroenLinks, SP, PvdA, 50Plus, SGP en het Kamerlid Van Kooten-Arissen vinden dat het instellen van een verplichte minimumprijs leidt tot eerlijke concurrentie. Daarnaast zal het milieu en het klimaat minder schaden. Het ticket mag volgens deze partijen niet goedkoper zijn dan de optelsom van verplichte luchthavengelden, belastingen en andere heffingen op tickets. Het voorstel komt van regeringspartijen D66 en de ChristenUnie, die denken dat de minimumprijs dan op ongeveer €35 komt te liggen.

Oostenrijk gaat ook een minimumprijs invoeren van €40. De Kamer wil dat Nederland met Oostenrijk onderzoek of zo’n er een minimumprijs ingevoerd kan worden.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Bij het Verbond van Verzekeraars zijn geen klachten bekend...

Volgende bericht

Lees TravelPro 26 van 26 juni 2020 online!

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."