Nieuws

Update storing Schiphol: 180 vluchten geannuleerd

Deel dit artikel

Er zijn op dit moment bijna 180 vluchten geannuleerd door diverse luchtvaartmaatschappijen. Schiphol adviseert reizigers die vanavond vertrekken om voor vertrek de actuele vluchtinformatie te raadplegen via de Schiphol app, www.schiphol.nl of contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij.

Reizigers die vanavond niet kunnen vertrekken, worden zoveel mogelijk door luchtvaartmaatschappijen ondergebracht in hotels. Schiphol zet uit voorzorg veldbedden neer voor reizigers die eventueel op de luchthaven achterblijven.

Vertragingen en annuleringen
Sinds vanmiddag is er een storing in het systeem van Aircraft Fuel Supply, een extern bedrijf dat de brandstoftoevoer naar vliegtuigen regelt. Vliegtuigen op Schiphol kunnen niet getankt worden, waardoor vertragingen en annuleringen ontstaan. De luchthaven werkt samen met Aircraft Fuel Supply hard aan een oplossing, het is nog onduidelijk hoe lang dit gaat duren, maar zeker tot ver in de avond. De situatie in de terminal is beheersbaar. Er wordt extra personeel ingezet om alles in goede banen te leiden en er wordt water uitgedeeld.

Update 21:15: Het systeem van Aircraft Fuel Supply dat brandstoftoevoer naar vliegtuigen regelt start momenteel voorzichtig en geleidelijk op.

Update 21:45: Het systeem van Aircraft Fuel Supply dat brandstoftoevoer naar vliegtuigen regelt draait weer volledig. De eerste vluchten zijn getankt en vertrokken, het vluchtschema wordt geleidelijk hervat. Geannuleerde vluchten zullen niet vertrekken.

 

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Vertraging op Schiphol door storing in brandstoftoevoer

Volgende bericht

Schiphol: rekening houden met vertragingen en annuleringen

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.