Nieuws

Veel aandacht voor bewust en duurzaam reizen op Vakantiebeurs

Tijdens de aankomende editie van de Vakantiebeurs wordt veel aandacht besteed aan bewust en duurzaam reizen. Hoe je dat precies kan doen, wordt duidelijk in de Plastic Fantastic Zone, de doorloop tussen Hal 11 en 12. Daar komt een tropische oceaan met fantastische eilanden met vervuilde stranden die je zelf op mag ruimen en waar je zelfs een volledig verzorgde reis naar Costa Rica kunt winnen.

De noodzaak om bewuster te reizen wordt steeds groter en de initiatieven die zich hier hard voor maken verdienen een platform om het grote publiek te bereiken. Door het publiek van de Vakantiebeurs dit jaar op een interactieve en informele wijze kennis te laten maken met deze projecten, zal de bewustwording rondom duurzaamheid op je vakantiebestemming worden vergroot.

De Plastic Fantastic Zone is een gezamenlijk initiatief van touroperator Edventure Travel, tuincentrumketen GroenRijk en de Vakantiebeurs zelf. Diverse projecten en bedrijven presenteren hier hun bijdrage aan een schonere wereld. De opening van deze zone vindt plaats op woensdag 9 januari, om 14.00 uur in de Plastic Fantastic Zone.

Bekijk hieronder het interview dat TravelPro vorig jaar had met Ed Smit van Edventure Travel. Tekst loopt verder onder video.

Plastic Fantastic vestigt niet alleen de aandacht op negatieve zaken, zoals de toenemende vervuiling van tropische bestemmingen, maar wil vooral positieve projecten en initiatieven onder de aandacht brengen, die bijdragen aan het groener en schoner maken van de wereld, zowel op je reisbestemming, als bij je thuis. Touroperator Edventure Travel bouwt alweer voor het negende jaar op rij ‘de meest duurzame stand van de Vakantiebeurs’ en dit uitgangspunt wordt ook gebruikt voor de Plastic Fantastic Zone, opgezet in samenwerking met GroenRijk, Royal Flora Holland (bloemen- en plantenveiling) en Koppert Biologcal Systems (biologische gewasbescherming). Een unieke jaarlijkse crossover tussen tuinbouw en toerisme.

Bezoekers komen in de zone meer te weten over de productie en het gebruik van duurzame, tropische planten. Kinderen leren van de Costa Ricaanse recycle kunstenaar Erian hoe ze hun eigen recycle kunstwerk kunnen maken en schrijven met kinderboekenschrijfster Lorena Veldhuijzen mee aan een nieuw kinderboek. Ook zal de Nederlandse lancering van haar gelijknamige kinderboek ‘Plastic Fantastic’ plaatsvinden. Bij Work With Nature kun je zelfs je eigen stukje regenwoud aanschaffen!

De initiatiefnemers van de Plastic Fantastic Zone hebben, in samenwerking met KLM, een gezamenlijke prijsvraag opgesteld. Bezoekers aan de Vakantiebeurs en de tuincentra van GroenRijk kunnen in de Plastic Fantastic Zone en in de stand van Edventure een aantal vragen beantwoorden over Plastic Fantastic en maken kans op een van de volgende prijzen:
– een geheel verzorgde vliegvakantie naar Costa Rica voor 2 personen met een rechtstreekse vlucht en de enige 4×4 plug-in huurauto in Costa Rica, aangeboden door KLM en Edventure.
– een kampeerrondreis exclusief vliegtickets door Costa Rica, aangeboden door Nomad America.
– een tropisch verrassingspakkert met GroenRijk Tuinbonnen ter waarde van € 250,- en decoratie van allerlei aard waarmee je huis of tuin kunt omtoveren in een tropisch / Costaricaans paradijs

De opening van de Plastic Fantastic Zone op woensdag 9 januari vanaf 14.00 uur is ook de kick-off van de prijsvraag, die wordt aangekondigd door Ivo Putman, bekend van het tv-programma De Grote Tuinverbouwing. Direct na de opening zullen rondleidingen worden verzorgd door de Plastic Fantastic Zone waarmee alle verhalen aan bod zullen komen en tijd zal zijn om vragen te beantwoorden, uiteraard met een duurzaam hapje en drankje. Kijk hier voor meer informatie.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Meijer (Vakantiebeurs): "Persoonlijk advies weer steeds belangrijker bij boeken reis"

Volgende bericht

TravelPro Vakantiebeurs Vakdag 2019 Agenda (inclusief borrels)

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.