Komende zondag, eerste paasdag, vertrekt de eerste vlucht naar de nieuwe KLM-bestemming Napels. De Italiaanse havenstad is KLM’s tiende bestemming in Italië.

Er wordt door KLM alleen in de zomermaanden naar Napels gevlogen. KLM zet hiervoor een Boeing 737-700/800 in. In de maanden juli en augustus vliegt KLM dagelijks naar deze bestemming en tijdens de rest van het seizoen alleen in de weekenden.

Afgelopen week werd de vlucht officieel ingewijd. De start van de nieuwe route werd gevierd in aanwezigheid van de burgemeester van Napels en Joost Flamand, de voorgedragen nieuwe ambassadeur van Nederland in Italië. Joost Flamand onthulde bij deze gelegenheid een door KLM gesponsorde ‘seabin’. Deze ‘drijvende vuilnisbak’ vist plastic uit oppervlaktewater, waaronder moeilijk te verwijderen stukjes ‘microplastic’ van twee tot vijf millimeter. KLM sponsort vijf seabins, die ieder ongeveer 1,5 kilo plastic per dag verzamelen uit de baai van Napels. Dat komt neer op ruim 500 kilo (microplastic) plastic per jaar. Er drijven momenteel 200 seabins in de wereld, waarvan 40 in Italië. De seabins zijn onderdeel van het PlasticLess-project en een initiatief van de organisatie LifeGate.

Gennaro Borriello, Consul of the Netherlands in Naples, Jerome salemi, General Manager Air France-KLM East Mediterranean, Joost Flamand, designated Ambassador of the Netherlands in Italy, Luigi de Magistris, Major of Naples