Nieuws

Video – Corendon verloot tickets om plaatsing Boeing in hoteltuin bij te wonen

Deel dit artikel

Corendon laat volgende week een complete Boeing 747-400 van Schiphol naar het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp transporteren waar het toestel in de tuin wordt gezet. Corendon biedt 1.000 geïnteresseerden de kans om bij deze megaklus aanwezig te zijn.

Het gespecialiseerde transportbedrijf Mammoet zal het 150 ton wegende vliegtuig vanaf dinsdagavond 5 februari in vijf dagen van Schiphol naar het hotel vervoeren. Tijdens die spectaculaire laatste reis moet de Boeing zeventien sloten, snelweg A9 en een provinciale weg oversteken.

Geïnteresseerden die dit transport met eigen ogen willen aanschouwen, kunnen zich inschrijven tot vrijdag 1 februari via deze link. Corendon zal onder deze inschrijvingen 1.000 tickets verloten die toegang geven tot de Control Room in het Corendon Village Hotel en op de spottersplekken.

Lees verder onder de foto.

Het startschot van de operatie wordt gegeven op dinsdag 5 februari wanneer het toestel om 22.00 uur op een gigantische zelfrijdende trailer uit de hangar rijdt om via de Zwanenburgbaan Schiphol te verlaten. Het voertuig steekt rond middernacht de Tweeduizend El over en gaat stapvoets richting de Sloterweg, waar het toestel twee dagen blijft staan om de Mammoet-medewerkers de gelegenheid te geven de gebruikte rijplaten over te brengen voor de tweede etappe.

In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 februari vindt het meest spectaculaire gedeelte van het transport plaats. Rond middernacht steekt de Boeing majestueus de A9 over. Het verkeer richting Haarlem ligt dan al even stil, het verkeer vanuit Haarlem richting Schiphol wordt gedurende de imposante overtocht tot stilstaan gebracht. Daarna vervolgt het toestel met een slakkengangetje de route richting het Corendon Village Hotel. Het toestel brengt de laatste nacht in den vreemde door aan de Schipholweg, pal tegenover de uiteindelijke eindbestemming.

Om op de hoogte te blijven van het transport, is er in het Corendon Village Hotel een unieke control room. Deze ruimte is de gehele dag open voor livestreams en informatie over Corendon Mission 747. Alleen bezoekers met een toegangsticket zijn welkom in de control room. In de nacht van zaterdag op zondag steekt het toestel tenslotte de Schipholweg over om na 57 parkeerbewegingen definitief in de tuin van Corendon Village Hotel Amsterdam plaats te nemen.

Tijdens het transport zijn langs de route drie spottersplekken ingericht waar spotters, liefhebbers en media het vliegtuig van redelijke afstand kunnen volgen. Deze plekken zijn uitsluitend bestemd voor personen die een toegangsticket hebben. Verder zijn alleen bezoekers met een toegangsticket welkom in de control room in het hotel.

De Boeing 747 is het voormalige KLM-vliegtuig ‘City of Bangkok’ dat na 30 jaar trouwe service een nieuwe eindbestemming krijgt. De afgelopen weken is het geschilderd in de kleuren van Corendon in Rome. Ook is het ontdaan van alle te onderhouden onderdelen, zoals de motoren. Het vliegtuig zal worden omgebouwd tot de Corendon Boeing 747 Experience, dat haar deuren zal openen in het derde kwart van 2019.

Het Corendon Village Hotel Amsterdam is vorig jaar geopend in het voormalige hoofdkantoor van Sony. Met meer dan 680 kamers, suites en appartementen is dit het grootste hotel in de Benelux. Gasten hebben vanuit het hotel zicht op de luchthaven Schiphol.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Cruise Travel: gratis upgrades naar balkonhut bij Costa cruise vanaf Amsterdam

Volgende bericht

Qatar Airways lanceert 'Beyond Business' voor bedrijven

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.