Nieuws

VIDEO – “Een Europees reisadvies kost nog enige tijd”

Deel dit artikel

“Eén Europees reisadvies kost nog enige tijd”, dat laat Jan-Willem Beaujean (Directeur Consulaire Zaken/Ministerie van Buitenlandse Zaken) desgevraagd weten tegenover TravelPro. “Nederland is voorstander van zo’n Europese aanpak, evenals andere landen, maar totdat het zover is ga ik niet gokken met de veiligheid van Nederlanders.”

De discussie of er wel of geen Europees reisadvies moet komen, loopt al jaren. Zo riep Don Kaspers (CEO D-rt Groep) halverwege 2016 op tot een modernisering van het reisadvies en ontstond er onder consumenten in 2014 verwarring over het reisadvies naar Egypte waar de Engelsen bleven, maar waar de Nederlanders huiswaarts moesten nadat het Ministerie van Buitenlandse Zaken met een negatief reisadvies kwam.

Beaujean was vorige week aanwezig tijdens het ANVR-Congres in Midden-Portugal en benadrukte ook tijdens zijn korte toespraak het belang van de samenwerking tussen het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de reissector. De top van de reissector is overigens wederom uitgenodigd voor een ontmoeting met de Minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok begin volgend jaar. Afgelopen januari werd de reisbranche voor het eerst uitgenodigd in Den Haag voor een ontmoeting met de minister, destijds Halbe Zijlstra.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Video & foto's office warming Sunny Cars - "Nieuwe werkomgeving stimuleert enorm"

Volgende bericht

ANVR: 'Kwetsbare groep op reis met risicovolle bedrijven'

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.