Ruim 120 Travel Counsellors bezochten gisteren de Travel Counsellors Leveranciersdag die werd georganiseerd in het Van der Valk Almere. In sessies van een kwartier per partner werden ze op de hoogte gebracht van noviteiten en konden ze kennismaken met partijen waar Travel Counsellors recentelijk een samenwerking mee is aangegaan. “Er was meer animo van onze partners, maar er was simpelweg niet meer plek”, zo laat Milka van Dam (General Manager Travel Counsellors Nederland & België) weten aan TravelPro.

Van Dam onthulde dat binnenkort een nieuwe versie van Phenix, het in-house boekingssysteem van Travel Counsellors, wordt gelanceerd. Begin juli liet de ZSO nog weten dat ondertussen meer dan een kwart van alle Travel Counsellors-boekingen via Phenix wordt gemaakt. “Phenix was ooit een puur boekingssysteem, maar inmiddels wordt er van alles in verwerkt, van marketing, back- en midoffice tot de klantendatabase. In de nieuwe versie van Phenix is rekening gehouden met de nieuwe richtlijn pakketreizen, want tijdens het boekingsproces zal het systeem precies aangeven wat er wel en niet kan en/of mag en wat de juridische gevolgen zijn. Het voorkomt dat we fouten maken en zorgt ervoor dat het makkelijker wordt voor onze collega’s die bezig moeten zijn met de verkoop.”

“Ondanks dat het aandeel zelf samengestelde reizen ook binnen Travel Counsellors blijft stijgen, is de relatie met Nederlandse en buitenlandse touroperators meer dan uitstekend”, zo laat Van Dam weten: “Ik verwacht dat de verschuiving van standaard pakketten naar zelf gepakketteerde reizen nog niet teneinde is. Op dit moment bestaat de omzet van Travel Counsellors,, al voor meer dan 30% uit dynamic packaging.” De aanwezige twintig leveranciers/partners waren alltours, Amazing Asia, Australis, Belize Tourism Board, Caribbean Reflections, China Airlines, de Jong Intra, Emirates, Euram, Fox Verre Reizen, Center Parcs, Holland America Line, JTB, Pools Verkeersbureau, TWX, Seadream, TourVest, Trail Blazer Tours, Travelhome en Turkish Airlines. Bekijk foto’s van de leveranciersdag op de Facebook-pagina van TravelPro.