NieuwsVideo

Video – Uber gaat vliegende taxi’s testen in Melbourne

Uber Technologies gaat naast de Amerikaanse steden Dallas en Los Angeles ook in de Australische stad Melbourne haar vliegende taxiservice UberAIR testen in 2020 voordat de commerciële operaties in 2023 moeten beginnen.

De Australische regering heeft laten weten kansen te zien in UberAIR. De testvluchten zullen passagiers vervoeren van een van de zeven Westfield-winkelcentra in Melbourne naar de belangrijkste internationale luchthaven van de stad. De negentien kilometer lange reis van de centrale zakenwijk naar de luchthaven duurt naar verwachting ongeveer tien minuten per vliegtuig, vergeleken met de 25 minuten die het meestal duurt met de auto.

De elektrische, on-demand luchttaxi’s, kunnen door klanten worden besteld via smartphone-apps, op dezelfde manier waarop vandaag de dag een Uber kan worden besteld.

© 2019 – 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

300.000 geëvacueerd: India maakt zich op voor sterkste storm sinds jaren

Volgende bericht

Levenslange gevangenisstraf voor vliegtuigpassagier

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.