TUI Group gaat haar internationale concept-hotelportfolio uitbreiden met twaalf nieuwe TUI Sensimar hotels en drie nieuwe TUI Family Life hotels in het boekjaar 2019.

Als onderdeel van deze uitbreiding maakt TUI Sensimar haar debuut op het Griekse eiland Santorini met TUI Sensimar Meltemi Blue. Daarnaast wordt TUI Sensatori Barut Fethiye Resort in Turkije uitgebreid met de bouw van een nieuw gebouw naast het hotel. Hiermee wordt de portefeuille van TUI’s drie internationale concept-hotelmerken van 88 tot 103 hotels uitgebreid. De totale hotelportefeuille van de TUI Group bestaat momenteel uit 380 hotels en resorts, waarvan er 50 worden geëxploiteerd door externe hoteliers.

De nieuwe hotels worden gevestigd in Spanje, Griekenland, Turkije, Italië, Egypte, Tunesië en Kroatië.

“Voor onze drie internationale hotelconcepten zijn we van plan om in samenwerking met lokale partners een sterke groei te realiseren. Onze concepten bieden TUI’s befaamde kwaliteit en een unieke vakantie-ervaring, wat resulteert in een hoge klanttevredenheid en bezettingsgraad in de hotels. TUI zal ook in de toekomst de norm blijven stellen voor de vakantiehotelbranche”, aldus Sebastian Ebel, lid van de Raad van Bestuur van de TUI Group, verantwoordelijk voor Hotels & Resorts. “We zijn ook de drijvende kracht achter onze groeiplannen in het hotelsegment door middel van onze TUI Blue, Robinson en TUI Magic Life merken en onze jarenlange joint venture partners zoals RIU.”