Nieuws

VillaVibes: aantal boekingen singlereis niet eerder zó hoog

Deel dit artikel

Na twee jaren vol Corona-beperkingen gaan singles massaal met elkaar op vakantie. Dat blijkt uit cijfers van singlereis organisatie VillaVibes. Het aantal boekingen voor een singlereis was niet eerder zó hoog.

81% meer singlevakanties
Het aantal singles dat deze zomer een vakantie boekte is explosief gestegen. Bij VillaVibes zagen ze de boekingen van hun groepsreizen voor singles oplopen met maar liefst 81% t.o.v. 2020. Opvallend daarbij is dat 57% van de singles nog nooit eerder mee is geweest op een singlereis.

Directeur Roy van Ammers spreekt van een duidelijke trend: “Na twee jaar corona merken we dat veel singles er weer zin in hebben. Ze zijn klaar met alleen zijn en hebben zin om plezier te maken en nieuwe mensen te leren kennen. Moesten sommige vrijgezellen voorheen nog een drempeltje over voordat ze mee durven met een singlereis, nu zien we dat ze gewoon boeken.”

Actieve vakanties en single weekenden populair
Populair deze zomer zijn de single reizen waarbij je samen actief bezig bent. VillaVibes ziet een flinke groei in onder meer de zeilvakanties, surfreizen en wandel- en fietsvakanties. “We horen veel singles zeggen dat ze lang genoeg stil hebben gezeten”, vertelt van Ammers. “En dat snap ik wel. Als je samen met leuke mensen overdag lekker actief bent dan ontstaan vaak de mooiste vakantiemomenten.”

In absolute aantallen kiezen de meeste singles bij VillaVibes echter voor een single weekend weg. Zeker voor singles die voor de eerste keer een singlereis willen proberen, blijkt dit een leuk eerste opstapje naar een langere singlevakantie. Populair zijn de singles weekenden in Nederland en de Ardennen.

Ontstaan er veel relaties?
Dat is één van de meest gestelde vragen die van Ammers krijgt is: “Zijn er deze zomer al veel relaties ontstaan’? Is de Summer of Love nu echt aan de gang?” Hij moet er altijd een beetje om lachen. “We meten natuurlijk niet hoeveel mensen er op vakantie met elkaar zoenen. En dit is ook absoluut niet het doel van een singlereis. Samen lol maken en een leuke vakantie hebben, daar gaat het om. VillaVibes organiseert daarom ook geen ongemakkelijke dating activiteiten op reis. Toch ontstaan er wel degelijk relaties. Je bent omringt met een leuke groep singles en het is vakantie. Bij VillaVibes op kantoor hangen daarom inmiddels een groot aantal trouw- en geboortekaartjes van singles die in het verleden mee zijn geweest op reis.”

Lees hieronder het interview dat Travelpro begin dit jaar had met Harold Blanken (oprichter VillaVibes) en Van Ammers.

 


Deel dit artikel

1 Comment

  1. 19 augustus 2022 at 17:11

    Bedankt voor het plaatsen. Leuk he dat het weer zo lekker gaat in de reiswereld.

Vorige bericht

Strengere veiligheidsmaatregelen Sharm El Sheikh van 6 - 19 november

Volgende bericht

Madagaskar: geen corona-inreisvoorwaarden meer

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.