Nieuws

Vliegtaks wordt 7 euro per ticket

Deel dit artikel

Naar welke bestemming je ook vliegt, de vliegtaks die in 2021 door het kabinet wordt ingevoerd bedraagt 7 euro per ticket. Dat melden bronnen aan het RTL Nieuws. Ook komt er een heffing op vervuilende en lawaaiige vliegtuigen.

Eerst werd er gedacht aan een tickettaks van 3,80 euro voor vluchten binnen Europa en 22 euro voor intercontinentale vluchten, daar is het kabinet nu vanaf gestapt. De regering wil het liefst Europese afspraken over de vliegtaks, als dat lukt gaan de Nederlandse plannen wederom op de schop.

KLM liet zich al eerder uit over de vliegtaks. “Uit onderzoek blijkt namelijk dat vliegbelasting het milieu niet helpt en het Nederlandse banen kost. Nederlandse banen staan op het spel, terwijl het milieu er niet mee is geholpen als de vliegbelasting of belasting per vliegtuig wordt ingevoerd, zoals vastgelegd in het Regeerakkoord.”

Ook de Nederlandse bevolking is verdeeld over het invoeren van de taks: “45% van de Nederlanders is tegen de invoering van de vliegtaks, 40% is voor de invoering en 15% weet het niet. Dat bleek uit een onderzoek van Maurice de Hond.”

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Van der Heijden (Corendon) verwacht nog latere opening Lelystad Airport

Volgende bericht

Attracties Parijs op slot komend weekend

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.