Vuelandia is deze maand gestart met het aanbieden van haar services voor het boeken van zakenreizen. Door het openen van een gratis account krijgen bedrijven toegang tot het aanbod van vluchten, hotels en autohuur.

“Een snelle prijsvergelijk laat zien dat tarieven ruim lager liggen dan bij de traditionele zakenreisagent’, verzekert directeur Mikel van Nimwegen. “Daarnaast”, vervolgt Van Nimwegen, “boekt driekwart van alle bedrijven de reizen meestal zelf zo blijkt uit recent onderzoek van NBTC NIPO. Een enorme groep, hoofdzakelijk MKB-ers, voeren graag hun eigen regie en zoeken constant naar de beste tarieven, maar het proces gaat niet altijd even soepel of zonder frustraties.”

“Veel MKB-ers ervaren ongemak doordat de gemiddelde vliegticket- of hotelsite niet automatisch facturen stuurt. Daarnaast verliezen ze tijd en overzicht doordat op verschillende sites wordt gezocht en geboekt. En als er snel hulp nodig is omdat collega aan de andere kant van de wereld in nood zit hangt men vaak lang in de wacht bij de call-centers of moet zelfs gewacht worden tot de volgende dag negen uur omdat kantoren gesloten zijn”, zo laat Van Nimwegen weten.

Met het nieuwe zakenreispakket zegt Vuelandia, dat als reisgroothandel inmiddels ruim 1000 reisagentschappen in Nederland en België bedient, in een keer al deze frustraties en problemen weg te nemen. Van Nimwegen: “Na het aanmaken van een eigen account kan elk bedrijf zelf, overzichtelijk en tegen de scherpste tarieven boekingen maken. De software zorgt dat men makkelijk gegevens en voorkeuren van collega’s kan bewaren en facturen automatisch worden aangemaakt. Lukt het niet allemaal zelf of wil men even sparren voor het best reisadvies, dan staat een ervaren team klaar om te assisteren. En in geval van nood geldt een 24/7 service.”

Het Vuelandia zakenreispakket is voor elk bedrijf geschikt, of men nu twee of 200 keer per jaar reist. “In alle gevallen profiteert men van de inkoopkracht van Vuelandia. Daarnaast kan men kiezen voor diverse betaalmogelijkheden: op rekening, per creditcard of betalen via IDEAL. Vuelandia heeft een team van account managers die men kan raadplegen voor meer uitleg en advies”, aldus Van Nimwegen.