WestJet is begonnen met het plaatsen van zijn “WS”-codeshare op door KLM uitgevoerde vluchten als onderdeel van zijn langdurige codeshare-relatie met KLM Royal Dutch Airlines. Via de codeshare hebben gasten gemakkelijke toegang via Schiphol Airport (AMS) van en naar 20 steden, waaronder Wenen, Brussel, Kopenhagen, Frankfurt, Athene, Milaan, Lissabon, Glasgow en Manchester in 12 Europese landen. De vlucht van WestJet tussen Calgary en Amsterdam is deze week in ere hersteld.

Gecombineerd met de herstart van WestJet’s non-stop 787 Dreamliner-service tussen Amsterdam en Calgary deze week, zal de hervatting van codesharing op door KLM uitgevoerde vluchten gasten meer toegang geven tussen Canadese en Europese punten voor reizigers aan beide zijden van de Atlantische Oceaan.

“Onze gasten zullen profiteren van meer mogelijkheden om tussen Europa en Canada te reizen met deze belangrijke codesharing met onze partner KLM”, aldus John Weatherill, Chief Commercial Officer van WestJet. “We kijken ernaar uit om de reis- en toerismebanden tussen de landen die worden bediend door onze wereldwijde netwerken te versterken, ondersteund door de terugkeer van onze non-stop Dreamliner-service van Calgary naar Amsterdam.”

Gasten die gebruikmaken van de codeshare profiteren van tal van voordelen, waaronder geoptimaliseerde AMS-verbindingen, door in te checken voor alle vluchten bij hun eerste vertrek, bagage door te checken naar hun eindbestemming en de mogelijkheid om WestJet Rewards-dollars te verdienen en te gebruiken op alle vluchten.