De jonge kantoorhonden lijken het helemaal voor elkaar te hebben, ook in de reisbranche. Waar veel oudgedienden begonnen op een zolderkamertje, leeft de jeugd ‘de leven’ in op hippe toko’s lijkende kantoorpanden.

Niets van dit? Krab jezelf dan even achter je oren. Flexibele werkplekken, zitzakken, een kantoorhond (of -vis), pooltafel, kantoorplantendartbord, tafeltennistafel, Formule 1 simulator, industrieel, fitnessruimte, bar, restaurant (met gezond ontbijt, lunch en avondmaaltijd), een flamingo in welke vorm dan ook, een deskbike, zit-/staanbureau en een maandelijkse stoelmassage. That’s how we roll!

Hippe werkplekken zijn helemaal ‘tha bomb’. Wie werkt er nog met papier? Stapels papierwerk, werkmappen, pennen? Volle bureaus? Forget about it, het gaat allemaal ten koste van de productiviteit. Bureaus vol rommel? Je wordt afgeleid en bent niet productief genoeg!

In het moderne kantoorpand is de temperatuur en ventilatie altijd op orde, dan kan iedereen lekker doorpakken. De perfecte temperatuur? 22 graden. Geen 22 graden? Ga er maar vanuit dat je last gaat krijgen van hoofdpijn.

Flexibel! Het is dé trend! Check je kantoor op de flexible inrichtig, want dat stimuleert de creativiteit en flexibiliteit. Geen ruimte om afgezonderd in volle concentratie (staand) te kunnen werken? Shake it! Zorg ook voor een loungeruimte met het liefst comfortabele bank en wat te denken van een relaxte presentatieruimte. De moderne werknemer wil verschillende plekken om te kunnen werken. Awesome!

Kantoormeubilair, dat hoort kwalitatief hoogwaardig te zijn. Waarom? Dat stimuleert werknemers om harder te werken. Logisch toch dat je harder werkt wanneer je comfortabel zit. Met kwalitatief kantoormeubilair kan iedereen lekker z’n ding doen. Werk je op een kantoor met nepplanten? Denk eens aan echte planten. Kantoorplanten zijn niet alleen hip, maar hebben een positieve invloed op de productiviteit.

De nieuwste kantoorpanden lijken als konijnen uit de hoge hoed te worden getoverd en zijn echt epic! Geen zorgen voor de dag van morgen, maar check ook even de dag dat je carrière ten einde komt. De reisprofessional gaat meer betalen voor minder pensioen. Dan kan je nu in ieder geval maar beter een lekker kantoor hebben! Whoop whoop!

Arjen Lutgendorff
arjen@travelpro.nl