Vanaf 2019 biedt Icelandair extra vluchten van en naar Noord-Amerika en Europa via Reykjavik aan. Deze uitbreiding van het routenetwerk zal onder andere gelden voor vluchten van en naar Amsterdam en Brussel en biedt passagiers extra opties om hun reis te plannen. Sinds deze week maken reisprofessionals via Icelandair en Vuelandia kans op het winnen van een citytrip naar IJsland.

Een citytrip naar IJsland winnen? Boek dan zoveel mogelijk Icelandair vliegtickets in de periode 1 september 2018 tot en met 30 november 2018 en maak kans op een citytrip naar IJsland. Alle geboekte Icelandair tickets in de genoemde periode tellen mee, ongeacht bestemming of reisperiode. Iedere reisagent welke vliegtickets Icelandair via Vuelandia boekt in de periode sep t/m nov 2018 neemt automatisch deel aan deze actie. Vuelandia zal in samenwerking met Icelandair eind 2018 (uiterlijk 31 december) een winnaar bekend maken, de prijs zal worden verloot onder de top 10 beste boekers. Lees hier meer over deze actie. Lees hier meer

De nieuwe vluchten starten vanaf mei 2019 in aanvulling op het huidige vluchtschema en heeft betrekking op de vluchten vanuit grote Europese steden waaronder Amsterdam, Berlijn, Brussel, Frankfurt, Hamburg, Kopenhagen, München, Oslo, Parijs, Stockholm en Zurich, met aansluiting op de trans-Atlantische bestemmingen Boston, Chicago, Minneapolis, New York City, Toronto en Washington, DC.

Het toevoegen van extra vluchten biedt de mogelijkheid om nieuwe markten aan te boren, de ervaring van passagiers te verbeteren en flexibiliteit binnen het netwerk te vergroten. De nieuwe vluchten vanuit Noord-Amerika komen omstreeks 9.30 uur aan met vertrek naar Europa rond 10:30 uur. Vluchten vanuit Europa zullen rond 18:30 uur in Keflavik landen en vliegen omstreeks 20:00 uur door naar Noord-Amerika.

“Deze veranderingen zijn al een tijdje in voorbereiding en vormen een nieuwe mijlpaal in onze groei voor de toekomst”, zegt Bogi Nils Bogason, CEO van Icelandair. “We verbeteren de verbindingen in ons huidige routenetwerk en introduceren tegelijkertijd een nieuw product. Reizigers naar Europa krijgen een extra optie om later in de ochtend te vertrekken of kunnen een volledige extra dag in IJsland verblijven wanneer ze richting Noord-Amerika reizen.” De extra vluchten sluiten mooi aan op de voortdurende vernieuwing van de vloot van Icelandair, aangezien het bedrijf begin volgend jaar zes nieuwe Boeing 737 MAX-toestellen zal toevoegen, naast de drie vliegtuigen die dit jaar in gebruik zijn genomen.

“We verbeteren de benutting van onze vliegtuigen en verlichten de druk op Keflavik Airport, waardoor de reiservaring van onze passagiers ook beter wordt. Het definitieve vluchtschema voor 2019, inclusief potentiële nieuwe bestemmingen, annuleringen en frequentiewijzigingen, wordt nog onderzocht en zal later dit jaar worden aangekondigd,” aldus Bogason.