Nieuws

Wouter Bos genoemd als nieuwe CEO Schiphol

Wouter Bos, sinds 2013 topman van het VU medisch centrum, wordt genoemd als mogelijke opvolger van Schiphol CEO Jos Nijhuis. Dat hebben ingewijden gezegd tegenover het Financieel Dagblad nadat er afgelopen vrijdag over de opvolging van Nijhuis werd vergaderd door de selectiecommissie. Nog voor de kerst wil men duidelijkheid over de opvolger die in het voorjaar 2018 moet beginnen.

Nijhuis maakte eind oktober bekend dat hij in de loop van het eerste kwartaal van 2018 terugtreed als eindverantwoordelijke van de luchthavenonderneming. Nog voor die bekendmaking werden er al allerlei namen genoemd, zoals die van voormalig minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen. Ook Joop Wijn, lid van de raad van commissarissen van Schiphol en het selectiecomité werd genoemd, maar ook hij is niet in de race aldus de ingewijden tegenover het FD.

“Ik heb mijn naam de afgelopen jaren vaker voorbij zien komen en besloten daar geen aandacht meer aan te geven en me te concentreren op mijn huidige baan waar ik al mijn aandacht voor nodig heb”, aldus Bos in een reactie tegenover het FD. De voormalig minister van Financiën en oud-partijleider van de PvdA lobbyde onlangs nog succesvol voor de overheid om het hoofdkantoor van het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) in Amsterdam te vestigen aangezien EMA Londen wil verlaten door de Brexit.

© 2017, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Volledige aanbod De Jong Intra boekbaar via Qenner

Volgende bericht

Ter Haar vs Rabo: schorsing en heropening van de zaak

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.