Nieuws

Zoektocht Curaçao naar De Leukste Straat van Nederland

Deel dit artikel

Altijd al benieuwd hoe jouw voortuin eruit ziet in de kleurrijke Curaçao-stijl, welke Caribische dansmoves de buurman in petto heeft of wat het geheim achter typisch Curaçaos barbecueën is? Grijp dan nu je kans! Curaçao is op zoek naar de leukste straat van Nederland om deze voor één dag in het jaar nog feestelijker te maken. Ook reisprofessionals worden aangespoord om mee te doen.

Komen de buurkinderen regelmatig springen op jullie trampoline terwijl jullie zelf voor het huis van een versnapering in de zon genieten? Doe dan nu mee aan ‘De Leukste Straat van Nederland’ verkiezing en breng een Curaçaos feestje naar jullie voortuin. Meedoen kan door in een video van 30 seconden te laten zien waarom jouw straat ‘De Leukste Straat van Nederland’ is, met een vleugje Curaçaose gezelligheid, en deel deze video op Facebook.

Misschien waan jij je straks met je dushi-buren onder het genot van tropische drankjes en deuntjes op het eiland, omgeven door gekleurde gevels en een heuse swing. Echt wel dat de hele straat op de dansvloer staat! Intussen laat chef-kok Justin Niessen je het eiland ontdekken via je smaakpapillen met een heerlijke en uitgebreide barbecue. Onder de bewoners van de straat wordt bovendien een negendaagse reis naar Curaçao verloot om het eiland met eigen ogen te aanschouwen.

Vijf tips voor een Curaçaos straatfeest
Op zoek naar Curaçaose feestinspiratie? Hierbij vijf tips om van jouw (straat)feest een Caribische knaller te maken:

1. Hapjes & drankjes
Wat absoluut niet mag ontbreken tijdens een Curaçaos feestje en daarom ook met stip op nummer 1: eten & drinken. Kies voor een volledig Caribisch buffet van gemarineerde kip en vis van de barbecue tot uitgebreide vegetarische salades en een Amstel Bright of cocktail met een gezellig parapluutje on the side.

2. Muziek
Salsa, reggaeton, merengue en ritmo kombina. Dansen zit de bewoners van Curaçao in het bloed. Met de juiste muzieklijst vol zomerse deuntjes komen de voetjes ook in Nederland vanzelf van de vloer.

3. Tijdloos feesten
Eindtijden; wat zijn dat? ‘Je bent welkom van acht tot één’ is dan ook iets wat je niet snel op een Curaçaose uitnodiging ziet staan. Laat dat horloge dus voor één avond op je nachtkastje liggen want zolang het feest bruist, gaat niemand naar huis!

4. Gezelligheid
Hoe meer mensen, hoe gezelliger! Denk daarom eens aan die ene verre buur of de kleinkinderen van ‘die op nummer 10’ en nodig ook hen uit voor een feestje. Samenzijn is immers een stuk gezelliger dan alleen!

5. Papiaments
Wat tot slot zeker niet mag ontbreken tijdens jouw Curaçao-stijl straatfeest is een woordje Papiaments. Een warm bon bini voor je dushi-buren terwijl je danst op jullie fiesta tot je weer naar huis gaat. Danki en ayo!

Woon jij dus in de leukste straat van Nederland en heb jij zin om bovenstaande tips op 22 september te ervaren met je buren? Ga dan naar de website en doe vóór 9 september mee. Uit de tien inzendingen met de meeste likes, loot de jury een winnaar. Deze winnaar wordt op 12 september vóór 17:00 uur bekend gemaakt.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Román: "Laatste jaar in Nederland"

Volgende bericht

TUI vanaf 1 november weer naar Sint Maarten

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.