Nieuws

Zware aardbeving Griekenland en Turkije

Een krachtige aardbeving met een kracht van 7.0 heeft de Egeïsche kust van Turkije getroffen. Het epicentrum bevindt zich dertien kilometer ten noordoosten van het Griekse eiland Samos.

Er is nog niet bekend of er slachtoffers zijn. Turkse omroepen hebben wel beelden laten zien van kapotte gebouwen in de provincie Izmir,  maar de gouverneur heeft laten weten dat er geen onmiddellijke informatie was over slachtoffers. De beving, ongeveer zeventien kilometer voor de kust van de westelijke provincie Izmir, werd tot in Athene en Istanbul gevoeld, aldus de US Geological Survey. Bij een aardbeving in Izmir in 1999 kwamen ongeveer 17.000 mensen om het leven.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

1 Comment

  1. […] Zware aardbeving Griekenland en Turkije […]

Vorige bericht

Reissectorwaarheid

Volgende bericht

(Video) Breaking: tsunami in Turkije na aardbeving

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.