Aviclaim daagt Small Planet Airlines vandaag voor de rechter. De claimorganisatie vertegenwoordigt in deze rechtszaak 221 passagiers die te maken hebben gehad met een problematische reis. In totaal wordt de luchtvaartmaatschappij voor € 120.000 aansprakelijk gesteld. Het gaat om vergoedingen van € 400 tot € 600 per passagier.

De luchtvaartmaatschappij ging in maart en april meerdere malen de mist in vanwege technische mankementen aan de vliegtuigen. Sommige passagiers liepen een vertraging op tot wel 24 uur. Voor een deel van de reizigers moest Neckermann zelfs de gehele pakketreis annuleren omdat Small Planet Airlines niet in staat was de passagiers te vervoeren.

Nadat er reeds voor € 10.000 succesvol werd geïnd bij de luchtvaartmaatschappij leek het er even op dat Small Planet Airlines bereid was de rest van de gedupeerde passagiers ook uit te gaan betalen, echter ze komen niet over de brug.

“Met name nu het hoogseizoen is begonnen is het nodig dat claimorganisaties luchtvaartmaatschappijen dwingen de passagiersrechten serieus te nemen. Door dergelijke grote rechtszaken te starten hopen we dat te bereiken”, aldus Remco Kuilman, oprichter van Aviclaim.