Nieuws

Aanvallen uitgevoerd op Syrië

De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk hebben met kruisraketten en straaljagers aanvallen uitgevoerd op Syrië. Rusland heeft al laten weten dat de aanval niet zonder gevolgen zal blijven. Luchtvaartmaatschappijen ontwijken momenteel het luchtruim boven Syrië, waarvoor Eurocontrol eerder deze week al waarschuwde.

De aanval, een vergeldingsactie op de gifgasaanvallen eerder deze week, werd vannacht rond 3.00 uur Nederlandse tijd aangekondigd door de Amerikaanse president Trump. te maken hebben met het Syrische chemische wapenprogramma. Volgens de Westerse landen zou de Syrische president Assad achter de gifgasaanvallen zitten. Vorig jaar voerde Trump ook al een vergeldingsactie uit naar aanleiding van een chemische aanval die plaatsvond in Syrië.

Volgens Syriërs zijn er geen mensenlijke slachtoffers gevallen door de raketaanvallen. De aanval werd uitgevoerd vanaf een fregat in Middellandse Zee en met gevechtsvliegtuigen die vanuit Frankrijk vertrokken.

© 2018, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Sunny Cars zoekt District Sales Manager (regio zuid)

Volgende bericht

D-Reizen Bunnik wint Oad incentive actie

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.