Nieuws

Aardbeving en tsunami treffen Indonesië

De aardbeving op het Indonesische eiland Sulawesi heeft een tsunami veroorzaakt waardoor de kust bij de steden Palu en Donggala is geraakt door metershoge golven. Door de aardbeving zelf stortten veel gebouwen in.

Na de aardbeving (met een kracht van 7,5) op het Indonesische eiland Sulawesi werd in eerste instantie al een tsunami waarschuwing afgegeven, maar de tsunami trof de kust bij de stad Palu pas nadat de tsunami waarschuwing was ingetrokken. Ondertussen is de luchthaven Mutiara Sis Al Jufri Airport van Palu (de hoofdstad van centraal-Sulawesi) gesloten. Autoriteiten hebben laten weten dat de luchthaven in ieder geval tot morgenavond 19.30 uur lokale tijd gesloten blijft.

Sulawesi werd in eerste instantie getroffen door twee aardbevingen en meerdere naschokken. De eerste aardbeving had een kracht van 5,9 waarbij ten minste een persoon om het leven kwam, de tweede beving had een kracht van 7,7 rond 18.00 uur lokale tijd. Mobiele telefoonbeelden (zoals die hieronder) laten de tsunami zien die het kustgebied heeft geraakt. Het beeldmateriaal bevat naar verluidt een aantal kleine restaurants in de buurt van de Palu Grand Mall die worden weggevaagd door de golf. Ook de zwaar beschadigde Baiturrahman-moskee naast het winkelcentrum wordt geraakt door het water. Er komt vooralsnog weinig nieuws vanuit het rampgebied doordat de elektriciteit grotendeels is uitgevallen. In Palu en Donggala leven bij elkaar ruim 600.000 mensen.

Eerder dit jaar werd Indonesië getroffen door een reeks sterke aardbevingen, waaronder het Indonesische eiland Lombok in juli en augustus. Daarbij kwamen bijna 600 mensen om het leven, meer dan 1.300 anderen raakten gewond en talloze gebouwen werden vernietigd. Bijna veertien jaar geleden werd het land getroffen door een van de krachtigste aardbevingen ooit gemeten met een kracht van 9,1 die een enorme tsunami ontketende waarbij in meerdere landen bij elkaar bijna 230.000 mensen om het leven kwamen.

https://twitter.com/zabinajafi/status/1045667329927868417

© 2018, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

1 Comment

  1. […] Aardbeving en tsunami treffen Indonesië […]

Vorige bericht

Realityserie over Transavia: ‘Welkom aan Boord’

Volgende bericht

Grand Prix Sunny Cars overtreft verwachtingen

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.