Nieuws

Rode Kruis opent Giro 6868 voor slachtoffers Sulawesi

Het Rode Kruis opent Giro 6868 voor de slachtoffers van de aardbeving en tsunami van Sulawesi (Indonesië) waarbij volgens de officiële cijfers ruim 800 mensen om het leven zijn gekomen, maar waarbij er al wordt gesproken over ruim 1.200 doden. Het gaat om een gebied waar meer dan 300.000 mensen wonen, waarmee amper communicatie mogelijk is. Medische teams zijn aan de slag en hulpgoederen zijn gestuurd.

Eerste prioriteit zijn de zoek- en reddingsoperaties, maar ook noodhulpgoederen zijn onderweg. Het gaat om dekzeilen, jerrycans, kleding en slaapmatten. Schoon drinkwater is grote prioriteit om te voorkomen dat na deze ramp een nieuwe ramp volgt door de uitbraak van ziektes. Sulawesi werd vrijdag getroffen door een reeks aardbevingen met een kracht van 7,4. Een krachtige tsunami volgde. Onduidelijk is hoe groot de ramp precies is. Honderden gebouwen zijn verwoest. Er is nog weinig contact met het gebied, dat meer dan 300.000 inwoners heeft.

De opbrengst van Giro 6868 (NL83 INGB0000006868, met 6 nullen) is voor de slachtoffers van Sulawesi, maar ook voor andere rampgebieden, waar schoon drinkwater en slechte sanitaire omstandigheden tot grote zorgen leiden. Ook op het Indonesische eiland Lombok, dat eerder dit jaar is getroffen is door meerdere aardbevingen, zijn er nog steeds meer sanitair- en watervoorzieningen nodig. Het Rode Kruis wil in dit soort gebieden meer hulp kunnen bieden.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

SGR zet oudste deelnemer in het zonnetje

Volgende bericht

Getaway Travel zoekt Manager Travel Consultants Verre Reizen

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.