Nieuws

airberlin vraagt faillissement aan

De Duitse luchtvaartmaatschappij airberlin heeft faillissement aangevraagd, dat meldt de Duitse media. Reden hiervoor is dat aandeelhouder Etihad geen financiële steun meer zal verlenen aan airberlin. Etihad ziet geen toekomstperspectief meer in de Duitse airline.

Airberlin laat in een statement weten uitstel van betaling te hebben aangevraagd en dat de vluchten voorlopig doorgaan, hierdoor is het mogelijk voor de luchtvaartmaatschappij om nieuwe kopers te zoeken. De Duitse overheid steunt airberlin met een overbruggingskrediet van 150 miljoen euro. Airberlin is op dit moment in gesprek met Lufthansa en andere partijen over de continuïteit van het bedrijf.

Etihad gaf eind vorig jaar al aan het geduld met de luchtvaartmaatschappij steeds meer te verliezen. De Duitse luchtvaartmaatschappij verloor de afgelopen drie jaren 1,2 miljard euro door de hevige concurrentie in de branche en de uitgestelde opening van vliegveld Berlijn.

© 2017, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Moderne boekingstechniek via SunTrips

Volgende bericht

Overbruggingskrediet houdt airberlin drie maanden in de lucht

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.