Nieuws

Anale uitstrijktest en ontlastingstest opgenomen in reisadvies China

Deel dit artikel

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken laat desgevraagd aan TravelPro weten dat het met ingang van gisteren in haar reisadvies reizigers erop wijst dat er in China wordt gecontroleerd op corona door middel van de anale uitstrijktest en ontlastingstest. Andere landen, waaronder Japan, hebben China gevraagd te stoppen met de anale uitstrijktest.

‘We hadden in ons reisadvies al staan dat er een verplichte quarantaine geldt bij binnenkomst en dat reizigers getest worden. We hebben de soorten testen nu ook gespecificeerd in de rubriek coronavirus’, zo laat een woordvoerder van het ministerie aan TravelPro weten, dat vorige week vroeg of Nederlandse reizigers ook gewezen zouden gaan worden op deze manier van testen.

Alle grote internationale media schreven vorige week over de Chinese testmethode, dat een diplomatiek relletje is. De Chinese regering beweert dat anaal testen een hogere mate van nauwkeurigheid biedt in vergelijking met andere COVID-19-screening- en testmethoden, omdat het virus langer in het spijsverteringsstelsel kan blijven hangen.

Overigens geldt er in China een algemeen inreisverbod voor bijna alle buitenlanders. Wie toch alles voor elkaar heeft om naar China te reizen moeten bij vertrek uit Nederland een negatieve PCR-COVID-19 en een negatieve IgM antistoffen testuitslag (bloedtest), (niet ouder dan 48 uur op moment van vertrek) bij zich hebben bij boarden van het vliegtuig.

De weinige buitenlanders die China wel mogen inreizen, worden bij aankomst in China weer opnieuw getest op het COVID-19 virus en moeten eerst veertien dagen in een door de lokale overheid aangewezen hotel in quarantaine. ‘Tijdens de quarantaineperiode wordt u op verschillende momenten opnieuw getest op het COVID-19 virus en kunnen verschillende testmethodes gebruikt worden. Deze testen variëren van de bij ons bekende neus- en keel swab, tot aan een bloedafnametest of de bij ons minder bekende anale uitstrijktest of ontlastingstest. Zijn de testen negatief, dan mag u na twee weken de quarantainefaciliteit verlaten.’


Deel dit artikel
Vorige bericht

‘Stop dat klakkeloze code oranje-beleid’: kleinschalige reisorganisaties willen ook pilotreis

Volgende bericht

SGR en Staat door D-rt en DTRU voor rechter gesleept om Voucherfonds

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.