Nieuws

ANVR-Congres mogelijk naar Belfast…

“We gaan naar Belfast om ons te oriënteren met betrekking tot het ANVR-Congres”, dat heeft Frank Oostdam (directeur ANVR) vanavond bevestigd aan TravelPro.

Het ANVR-Congres zou in eerste instantie plaatsvinden in Bangalore (India), maar door de onzekere situatie bij Jet Airways is dat gecanceld. Oostdam: “Er zijn nog meer gegadigden, maar het klopt dat we Belfast gaan bezoeken.” Vorige week nog bracht een delegatie uit Belfast een bezoek aan Nederland. Eerder kwam het TravelPro al ter ore dat Luxemburg van zich heeft laten horen bij de ANVR nadat bekend werd dat Bangalore werd gecanceld. Voordat Bangalore bekend werd, liet Ras al-Khaimah weten dat het het congres ook had willen organiseren, maar dat er bij de organisatie geen interesse zou zijn.

De delegatie uit Noord-Ierland liet rondom het event nog weten dat Belfast en Noord-Ierland fors investeringen (£150 miljoen) in de hotelsector. Het aantal internationale bezoekers heeft in de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. De groei vanuit Nederland is positief beïnvloed door het aantal wekelijkse retourvluchten van KLM en easyJet tussen Amsterdam en Belfast, inmiddels zestien per week.

“Belfast is de motor van het toerisme naar Noord-Ierland, waarna de bezoekers over andere regio’s uitwaaien. De stad zelf is sterk in opkomst als zakelijke-, toeristische- en cruise-bestemming. In de afgelopen zeven jaar is het volume van buitenlandse bezoekers met 56% gestegen”, zo vertelde CEO Gerry Lennon van Visit Belfast. “Vorige week heeft de regering van het Verenigd Koninkrijk een overeenkomst getekend en zal de komende vijftien jaar £ 350 miljoen investeren in de regio Belfast. Toerisme is daarin een van de belangrijkste sectoren.”

De bron die TravelPro tipte over Belfast hoorde over de mogelijkheid dat het congres naar Noord-Ierland gaat op de MeetGB 2019, een mice event. “Een hotelier vertelde mij dat de congresdeelnemers mogelijk in zijn/haar hotel gaan overnachten.” Oriënteren op Belfast vanuit Nederland? Dat kan ook op de website van Visit Belfast.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Africa Feeling start samenwerking met D-rt Groep

Volgende bericht

Save the date: 9 mei Colombia-avond

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.