Nieuws

Balm: “KLM hecht aan level playing field”

Toon Balm, Vice President Sales and Services KLM Nederland, laat aan TravelPro weten dat KLM de huidige bookingfee van € 10 vooralsnog doorzet op KLM.nl. “Dat geeft aan dat ook wij hechten aan een level playing field”, aldus de man die per 1 januari de nieuwe General Manager Greater China van Air France-KLM wordt.

Balm reageert daarmee op de NDC-discussie die tijdens het ANVR-Congres in Sevilla oplaaide. “Er wordt in de NDC-discussie gesproken over het verdwijnen van het level playing field met de invoering van de GDS surcharge. Dat is niet zo, want het level playing field zal zich verplaatsen naar de NDC omgeving”, aldus Balm.

Eerder liet Balm al tegenover TravelPro weten dat het etaleren van de Air France-KLM producten via GDS te weinig recht doet aan de manier waarop de airlines haar producten willen etaleren. “We investeren per jaar € 1 miljard in onze producten en die producten hebben daardoor een bepaalde waarde. Via GDS kan je tussen prijs en schema kiezen en dat is het. NDC is een game changer”, zo liet Balm onder andere weten tijdens zijn presentatie op het ANVR-Congres.

© 2017, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Video - "Direct niet goedkoper dan reisagent"

Volgende bericht

Video - Frustraties lopen op tijdens ANVR-Congres

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.