Toon Balm, de huidige Vice President Sales Benelux voor Air France-KLM, wordt per 1 januari de nieuwe General Manager Greater China van Air France-KLM. Balm wordt opgevolgd door Dries Klein, die op dit moment General Manager van Air France-KLM in Oost-Afrika is. In China is Balm de opvolger van Bas Gerressen, die op zijn beurt Marnix Fruitema in de Verenigde Staten opvolgt. Balm gaat in Beijing leidinggeven aan een team van 160 man.

Tijdens het KLM-diner op het ANVR-Congres in Sevilla liet Balm weten dat het goed gaat met Air France-KLM. “De business gaat goed. KLM Nederland is booming. Het leisure domein groeit met dubbele cijfers, iets wat we de afgelopen tien jaar niet hebben gezien. Wij zijn jullie daar als trade business ontzettend dankbaar voor.”

Lees verder onder de video.

In 2011 keerde Balm terug naar Nederland nadat hij eerder actief was bij de luchtvaartmaatschappij binnen Revenue Management en verschillende commerciële posities in het buitenland (Nigeria, Iran en Italië). Bij zijn terugkeer in Nederland werd hij binnen de E-commerce organisatie verantwoordelijk voor de wereldwijde internet verkoop voor KLM en Air France. Balm trad eind 2014 aan als Directeur Verkoop Zakelijke markt binnen KLM Nederland . Begin maart 2015 volgde Balm volgt Carl Schelleman op in de functie van directeur Verkoop & Services KLM Nederland.

Lees hier het uitgebreide interview terug dat TravelPro dit voorjaar had met Balm.