BlogsNieuws

Oorlog in België

Onze zuiderburen stonden ooit bekend om het gastronomische tafelen en de gemoedelijke sfeer waarin zaken werden gedaan. Aan dat alles is nu een eind gekomen, in België komen de tijden van weleer nooit meer terug.

Het was een markt waarin maar twee dominante spelers actief waren die elkaar wel nauwlettend in de gaten hielden, maar van elkaar begrepen dat er ook wat verdiend moest worden.

Dat ging heel lang goed. Boze tongen beweerden dat Cook en TUI voor aanvang van het seizoen eerst eens lekker gingen eten en op die manier de prijzen kunstmatig hoog hielden. Uiteraard geloof ik daar niets van. Het is heel simpel; waarom stunten met prijzen als dat niet nodig is?

Aan die ideale situatie is een einde gekomen, want die brutale Hollanders hebben de knuppel in het hoenderhok gegooid. Sundio is gekomen met een prijsvergelijkingssite met de naam Zondedju!. Iets dat in België voor onmogelijk werd gehouden. De touroperators rollen over elkaar heen om aan te tonen dat er helemaal niets van klopt. Corendon lanceert eerdaags de website ‘last Check’ voor als de consument echt zeker wil weten dat hij de beste prijs heeft.

De Belg is boos, hoe durft men?! Zoiets minderwaardigs als prijsvergelijken is beneden onze stand. Boosheid, ongeloof en zelfs rechtstreekse aanvallen op de persoon (Joost Romeijn) zijn het gevolg.

Een heerlijk verhaal dat wij jullie zeker niet willen onthouden. Even lekker achterover en lezen hoe anderen worstelen met de moderne tijd, best fijn eerlijk gezegd.

Vlaanderen boven!

Tom van Apeldoorn
tom@travelpro.nl

PS lees het artikel Oorlog in België in de online-versie van TravelPro.

© 2014, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

3 Reacties

 1. Kees Kooijmans
  11 december 2014 at 23:27

  Oeps..ben benieuwd wat er verder gaat gebeuren, er zijn heel wat mensen met boter op hun hoofd…wij gaan ook een klein stokje er in gooien…groet Kees

 2. 11 december 2014 at 15:24

  Beste Vincent,

  Het uitgebreide artikel over de ‘oorlog in België’ lees je in ons allernieuwste nummer dat vandaag is verschenen. En natuurlijk ook op onze online-versie: http://www.travelpro.nl/lees-travelpro-25-online

  Groetjes, Tamara/TravelPro

 3. Vincent
  11 december 2014 at 15:20

  Eh, ja, maar waar is het verhaal dan dat jullie ons niet willen onthouden?

Vorige bericht

airberlin komt met derde adventsactie

Volgende bericht

Club Med opent 'social' winterresort in Val Thorens

Auteur

Tom van Apeldoorn

Tom van Apeldoorn

Tom is een zelfstandig ondernemer in hart en nieren en heeft inmiddels zijn sporen verdiend in uitgeversland, zijn hobby is zijn werk en dat straalt hij ook uit.