Nieuws

Boeing 737 MAX-8 mag in VS blijven vliegen

Deel dit artikel

In verschillende delen van de wereld, waaronder Europa, China en Australië wordt de Boeing 737 MAX-8 aan de grond gehouden. The Federal Aviation Administatrion (FAA) in de Verenigde Staten laat in een statement weten dat er gewoon door kan worden gevlogen met het type toestel.

“Tot nu toe heeft onze beoordeling geen systemische prestatieproblemen aan het licht gebracht en biedt het geen basis om het vliegtuig aan de grond te houden. Ook andere burgerluchtvaartautoriteiten hebben ons geen gegevens verstrekt die deze actie zouden rechtvaardigen”, aldus de luchtvaartautoriteit.

Meerdere Amerikaanse politici en vakbonden voor luchtvaartmedewerkers willen dat de 737’s in de Verenigde Staten aan de grond blijven, tot er grondig onderzoek is gedaan. Boeing liet in een statement weten: “Veiligheid is de eerste prioriteit van Boeing en we hebben het volste vertrouwen in de veiligheid van de 737 MAX. Wij begrijpen dat regelgevende instanties en klanten beslissingen hebben genomen waarvan zij denken dat deze het meest geschikt zijn voor hun thuismarkten. Wij zullen met hen in gesprek blijven om ervoor te zorgen dat zij over de informatie beschikken die nodig is om vertrouwen te hebben in de exploitatie van hun vloot. De Federal Aviation Administration van de Verenigde Staten legt op dit moment geen verdere maatregelen op en op basis van de informatie die momenteel beschikbaar is, hebben we geen enkele basis om nieuwe richtlijnen voor exploitanten te geven.”

Auteur


Deel dit artikel

1 Comment

  1. […] liet Boeing in een statement weten dat er gewoon met het toestel gevlogen kan worden, ook na overleg met de Trump. De President […]

Vorige bericht

Lees TravelPro 10 van 8 maart 2019 online

Volgende bericht

Nieuwe Client GM voor American Express Global Business Travel NL

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.