Nieuws

Britten gewaarschuwd: verhoging terrorismedreigingsniveau Spanje

Deel dit artikel

Dit bericht is gewijzigd op vrijdag 21 juni – Waar hier eerder werd bericht dat het Britse Ministerie van Buitenlandse Zaken het terrorismedreigingsniveau voor Spanje heeft verhoogd, is hier allesbehalve sprake van. Dat heeft het ministerie bevestigd tegenover diverse media. Het misverstand ontstond na berichtgeving over de 40.000 extra agenten/burgerwachten die deze zomer door heel Spanje worden ingezet van 1 juli tot 31 augustus.

De Spanjaarden hebben het aantal politieagenten in het gehele land opgevoerd, zowel op het vasteland als de Canarische Eilanden en de Balearen. De ruim 40.000 politieagenten worden tot eind augustus ingezet bij luchthavens, treinstations, monumenten, festivals en stranden als onderdeel van de anti-terreur Operatie Zomer.

Buitenlandse Zaken van Groot-Brittannië waarschuwt vakantiegangers in haar reisadvies al meerdere jaren dat terreuraanslagen waarschijnlijk zijn en dat men waakzaam moet zijn en de instructies van de lokale autoriteiten moet opvolgen. In Spanje is er met niveau 4 sprake van het op twee na hoogste terreuralarm.

Het reisadvies van het Nederlands Ministerie van Buitenlandse Zaken voor Spanje meldt geen bijzondere veiligheidsrisico’s. Er wordt wel opgemerkt om alert te zijn. Op 17 en 18 augustus 2017 werden in de steden Barcelona en Cambrils terroristische aanslagen gepleegd. Hierbij vielen doden en meer dan honderd gewonden. Sindsdien zijn zowel in de regio Catalonië als in de rest van Spanje anti-terreurmaatregelen aangescherpt.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Bilbao en de provincie Bizkaia presenteren zich aan reisprofessionals

Volgende bericht

Knottnerus (Sunny Cars): "Huurauto in alle markten eerder geboekt"

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.