CoronavirusNieuws

BuZa zet reisadvies België op oranje

Deel dit artikel

België heeft inreisbeperkingen ingesteld voor reizigers uit Nederland, omdat het aantal besmettingen in Nederland is toegenomen. Daarom gaat de kleur van het hele Nederlandse reisadvies voor België van ‘geel’ (let op veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen).

De Belgische overheid raadt reizen naar België sterk af vanuit de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht (rode zones). Reizigers uit deze drie provincies die voor een noodzakelijke reis toch reizen moeten zich bij verblijf langer dan 48 uur laten testen in één van de Belgische afnamecentra. En veertien dagen of voor de duur van het verblijf, in zelfquarantaine bij vrienden, familie of in een hotel. De quarantaine mag onderbroken worden voor het noodzakelijke doel van de reis (bijvoorbeeld een zakelijke vergadering of begrafenis). Voor noodzakelijke reizen korter dan 48 uur geldt geen quarantaine- en testplicht meer.

Reizigers uit andere provincies in Nederland krijgen het advies 14 dagen of voor de duur van het verblijf, in zelfquarantaine te gaan en zich daar te laten testen.

Het aantal besmettingen is nog steeds hoog in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de stad Antwerpen, de provincie Luik en de provincie Waals-Brabant. Na een verblijf in deze gebieden gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Komje of jouw klant uit een ander gebied in België? Dan hoef je of jouw klant bij terugkeer in Nederland niet in quarantaine te gaan.

What do you want to do ?

New mail

Author


Deel dit artikel

1 Comment

  1. […] naar Brussel reisden. Somers vindt het spijtig dat er weinig Nederlanders aanwezig konden zijn nu België een oranje reisadvies heeft. “Toch waren er Nederlanders aanwezig en dat waarderen wij ontzettend.” Vanuit alle […]

Vorige bericht

Jongste Travel Counsellor ooit van start gegaan

Volgende bericht

ANVR: goed nieuws voor zra's, slecht nieuws voor groepsreizen

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."