Corendon is de nieuwe eigenaar van het in augustus jl. failliet verklaarde Veneto Beach Resort op Curaçao. De rechtbank heeft het bod van Corendon gisteren goedgekeurd. Het is de planning om het hotel in december 2019 weer te openen.

Steven Martina (Minister van Economische Zaken Curaçao) laat weten erg blij te zijn met de koop door Corendon. “Het geeft aan dat men gelooft in de toekomst van Curaçao, dat is iets wat erg belangrijk is. In het ene gebouw worden 350 kamers gebouwd en in het andere gebouw 450. Dit betekent dat er 350 man personeel nodig is.”

Begin deze maand bevestigde Corendon tegen TravelPro dat het een bod had gedaan op Veneto. “De locatie is geweldig, dus wij hopen snel met positief nieuws te komen”, zo liet een woordvoerster destijds weten. “De interesse is overigens alleen in het hotel en niet in het casino en restaurant.”

De woordvoerster van Corendon bevestigde tevens dat er uitbreidingsplannen zijn voor het Livingstone Resort op Jan Thiel, zodat het aanbod van Corendon op Curaçao verder toeneemt. “Het idee is nu dat er volgend jaar 100 kamers bijkomen, maar er zijn bijvoorbeeld nog geen tekeningen.” Corendon Hotels & Resorts verwierf vorig jaar zomer een aanzienlijk deel van het Livingstone Jan Thiel Resort.