Nieuws

Corfu: stinkende vuilnisbelt of heerlijk eiland?

Deel dit artikel

Diverse media schreven vorige week over de enorme overlast door afval dat niet werd opgehaald, omdat de enige vuilnisbelt op het eiland vol zou zijn en buurtbewoners protesteren wanneer het afval naar een andere plek gebracht wordt. “Het begint te stinken en te rotten”, zo liet een toeriste weten aan de Belgische zender VTM.

Toeristen lieten weten dat het hen verbaasde dat ze er niet van tevoren over waren ingelicht door hun reisorganisator, maar die laten weten dat ze pas sinds kort weten dat er sprake is van een dergelijk probleem op het Griekse eiland. “Voorlopig gaan alle reizen naar Corfu door, omdat de vakantiebeleving in de hotels momenteel niet wordt bedreigd”, zo liet een van de touroperators in een reactie weten.

Als reactie op het artikel ‘Corfu één stinkende vuilnisbelt’ van De Telegraaf reageerde Jenny Muller vanuit Ano Koraiana met de reactie: “Mijn zus en ik zijn reeds negen dagen op Corfu, en wij vinden dat de commotie over de stankoverlast en het vuilnis sterk wordt overdreven. Wij hebben nergens geen last van en de vuilnismannen zijn druk bezig alles op te ruimen.” Via Facebook.com/travelpronl wees Laurette Roovers (D-reizen) de redactie van TravelPro al op het artikel ‘De waarheid over het vuilnis op Corfu’ op grieksegids.nl, dat onder andere werd geïnformeerd door Vangelis van Spyridoula Apartments die liet weten dat toeristen “met gerust hart naar ons mooie Corfu kunnen komen.”

TravelPro is benieuwd welke reacties Nederlandse reisprofessionals krijgen vanaf Corfu en/of welke info zij hebben over de afvalproblematiek op het eiland. Mail redactie@travelpro.nl of bel met de redactie (024-8200203).

Lees verder onder de video.

Dat touroperators niet zouden weten dat er een groot afvalprobleem plaatsvond op Corfu is op z’n minst vreemd te noemen, aangezien lokale media melden dat het afval er al ruim twee maanden ligt en er al lange tijd over gediscussieerd wordt. Afgelopen vrijdag is begonnen met een grote schoonmaakactie. Ook vanochtend zijn er vuilniswagens gestart met het ophalen van het vuil, vergezeld door oproerpolitie die de vuilnismannen moeten beschermen tegen protesterende lokale bevolking. Op dit moment is besloten dat het afval vooralsnog naar Lefkimmi (zie kaart) in het zuiden van Corfu wordt gebracht.

Lokale media schrijven dat er zo heftig wordt geprotesteerd, dat er waarschijnlijk meer oproerpolitie vanaf het vasteland naar het eiland komt. Politici verwachten dat in de komende drie tot vier dagen het afval van de hoofdwegen is verwijderd en dat het eiland over tien dagen van het probleem af is.


Deel dit artikel

1 Comment

  1. Clari Himpens
    27 juni 2018 at 22:02

    Nou we zijn 3 weken geleden terug gekomen van dat prachtige eiland. Ja er lag vuil op sommige plaatsen veel vuil maar om daar nu zo moeilijk over te doen dat slaat nergens op. Je heb er echt geen last van en de stank stelde ook echt niets voor terwijl wij er toch 10 dagen waren met elke dag 30 graden. We vinden het een hoop gezeur en zou zeggen ga gewoon lekker naar dat prachtig eiland en geniet ervan elke dag van. Fijne vakantie allemaal daar.

Vorige bericht

Wereldwijde expansie TourRadar door financiering $ 50 miljoen

Volgende bericht

Brussels Airport sponsor van Festival Mundial Tilburg

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.