Transavia breidt komende zomer zijn netwerk uit vanaf verschillende luchthavens in Nederland en België. Brussels Airport met drie nieuwe bestemmingen, Eindhoven en Schiphol beiden met één nieuwe route.

De luchtvaartmaatschappij start met de eerste van haar drie nieuwe bestemmingen vanaf Brussels Airport op 27 juni. Dan vindt de eerste vlucht plaats naar Bari in Italië, driemaal per week. Op 28 juni start de luchtvaartmaatschappij met drie wekelijkse vluchten naar Marrakech, Marokko. En vanaf 29 juni zijn er twee vluchten per week van Brussel naar Thessaloniki in Griekenland. Bovendien gaat Transavia een aantal bestaande routes frequenter bedienen door een derde vliegtuig aan Brussel toe te voegen.

Lees ook: Topman Transavia: “Minder vluchten, minder bestemmingen en hogere ticketprijzen”.

Langetermijninvestering

Sinds de zomer van 2022 is Transavia actief vanaf Brussels Airport. De vraag naar vluchten, voor zowel zomer- als winterbestemmingen vanuit deze Belgische luchthaven, neemt toe, ook onder Nederlandse reizigers uit het zuiden. Om hierop in te spelen, zal Transavia vanaf de komende zomer met drie vliegtuigen opereren vanaf Brussels Airport. Transavia ziet Brussel als een langetermijninvestering en werkt aan de uitbreiding van het routenetwerk en verhoogt de vliegfrequentie, in lijn met de wensen van de Belgische consument. Verdere groei in Brussel staat ook op de planning.

Enthousiast ontvangen

“Vanaf het begin werden de vluchten van Transavia vanuit Brussel enthousiast ontvangen, met een loadfactor van meer dan 90%”, aldus Marcel de Nooijer, CEO van Transavia. “Daarom is er een plan om sommige bestemmingen vanuit Brussel nog frequenter aan te doen.”

De verbinding Eindhoven-Oslo is beschikbaar vanaf 29 februari 2024. Dit is niet de eerste keer dat Transavia naar de Noorse hoofdstad vliegt. Vanaf 3 april biedt Transavia vluchten vanuit Amsterdam naar Tirana in Albanië aan, een stad die in het verleden al op de bestemmingslijst van Transavia stond.

Foto: Transavia op Eindhoven Airport. Copyright: Giannis Papanikos / Shutterstock.com.