Het heeft even geduurd, maar vanaf volgend jaar is het mogelijk om zonder overstap van Amsterdam naar Londen te treinen. Daarmee wordt de trein nóg een stuk aantrekkelijker als alternatief voor het vliegtuig.

Ook de regering wilde dat de treinverbinding aantrekkelijker gemaakt zou worden, zodat er minder wordt gevlogen. Sinds 4 april 2018 is het mogelijk om vanuit de Nederlandse steden Amsterdam en Rotterdam naar Londen te reizen met de Eurostar.

Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Justitie en Veiligheid) vertelde het nieuws over de rechtstreekse verbinding vandaag aan de Tweede Kamer. Er is een akkoord bereikt met België, Frankrijk en Groot-Brittannië. Er moeten nog wel enkele maatregelen worden genomen door NS en Eurostar.

Bekijk ook: Video – Historisch: Eurostar vliegensvlug van Londen naar Amsterdam.

Van Londen naar Rotterdam en Amsterdam kan er al wel rechtstreeks worden gereisd. Dat gebeurde voor het eerst in 2018. De trein doet er drie uur en 41 minuten over met een snelheid van 300 kilometer per uur. Overigens kan een harde Brexit nog roet in de plannen voor de rechtstreekse verbinding van Nederland naar Londen gooien.