Breaking

Gedupeerden Hellas Travel zijn ticketgeld kwijt

Gedupeerden van Hellas Travel zien hun betaalde ticketgeld waarschijnlijk nooit meer terug. Er zijn ongeveer 350 gedupeerden doordat Hellas Travel de vluchten van Groningen Airport Eelde naar het Griekse eiland Corfu heeft geannuleerd. Het is niet waarschijnlijk dat de betaalde tickets die de vakantiegangers via Hellas Travel boekten, terug worden betaald.

Volgens Wijck Advocaten in Maastricht, die namens de touroperator optreedt, worden er op korte termijn geen resultaten verwacht. Veel gedupeerden zijn inmiddels door hun reisbureau schadeloos gesteld, of zij dat geld ooit terug zien is een groot raadsel. De reizigers die nog naar Corfu zouden gaan, zijn gewezen op alternatieve vluchten. Die vliegtickets moeten zij zelf betalen.

Geen contract met Hellas Travel
Hellas Travel huurde de toestellen tegen een vaste prijs via een bedrijf op Cyprus (GS Charter Aviation Services) van de luchtvaartmaatschappij (Aegean Airlines). “Wij hebben geen contract met Hellas Travel, maar een charterovereenkomst met GS Charter Aviation Services”, benadrukt een woordvoerder van Aegean Airlines. “Volgens de charterovereenkomst is GS Charter Aviation Services verantwoordelijk voor de geleden schade.” Bij Aegean Airlines is het bekend dat Hellas Travel in zwaar weer verkeert. “Om het bedrijf tegemoet te komen, hebben we weken geleden enkele prijzen verlaagd.” Ondanks deze tegemoetkomingen ontving Aegean Airlines geen betalingen van GS Charter Aviation Services. “In de overeenkomst staat dat Aegean Airlines voorafgaand aan de vlucht de betalingen (charterprijs, brandstof en belastingen) moet hebben ontvangen. Als dat dan niet het geval is, mag Aegean Airlines, volgens de charterovereenkomst, de geplande vluchten annuleren”, zegt de woordvoerder van Aegean Airlines. “Ondanks dat er drie weken voor de geplande vluchten en zoals staat aangegeven in de charterovereenkomst, geen betalingen zijn verricht, heeft Aegean Airlines de geplande vluchten van Groningen naar Corfu op 3 en 10 juli op eigen kosten uitgevoerd. Dit hebben we enkel voor de passagiers gedaan. De vlucht die vandaag gepland staat, heeft als enig doel passagiers te repatriëren van Griekenland naar Groningen.”

Rechtbank
De rechtbank op Cyprus buigt zich nu over het feit of Hellas Travel het bedrag van ongeveer € 56.000 terug kan vorderen van GS Charter Aviation Services of van de luchtvaartmaatschappij, meldt de advocaat van Hellas Travel.

© 2015, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

1 Comment

  1. 23 juli 2015 at 17:36

    Ik vraag me af of Rob vd Poel nu juridisch aansprakelijk gesteld kan worden voor deze schade. Ik proefde uit de column van Tom dat hij de boel oplicht. Ik zou zeggen, als dat inderdaad zo is, arresteren en berechten? Of draaf ik nu door?

Vorige bericht

Corendon: geen piloten betrokken bij de foutieve keuring

Volgende bericht

MH17: een jaar later

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."