CoronavirusNieuws

Grenzen Italië vanaf 3 juni weer geopend

Deel dit artikel

Vanaf 3 juni heropent Italië de grenzen voor toeristen uit het buitenland. Bezoekers hoeven dan ook niet eerst twee weken in quarantaine nadat ze het land hebben betreden. Vanaf 3 juni mogen Italianen ook voor het eerst reizen tussen de verschillende regio’s in het binnenland.

Het heropenen van de grenzen is van groot belang voor de toeristische sector. Toerisme is een van de belangrijkste takken van de economie in het Zuid-Europese land. Op dit moment is het Nederlandse reisadvies nog niet versoepeld en kleurt de kaart van Italië nog altijd oranje.

Feestdag
De regering heeft bewust gekozen voor 3 juni als datum. Een dag eerder is het een nationale feestdag. De overheid wil voorkomen dat iedereen op 2 juni massaal de straten opgaat.


Deel dit artikel

1 Comment

  1. […] onder andere gepleit voor een versoepeling van het reisadvies. Ook andere bestemmingen waaronder Italië, Frankrijk en Duitsland hopen deze zomer nog op de komst van […]

Vorige bericht

Video - Het 'witte goud' van Reisbureau Buitenlandsche Zaken

Volgende bericht

Reis met Het Beste van.. mee naar Nieuw-Zeeland

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.