CoronavirusNieuws

Spanje wil eind juni toerisme hervatten

Spanje wil uiterlijk eind juni de grenzen weer openen voor buitenlandse bezoekers en het toerisme hervatten, dat heeft José Luis Ábalos van het Ministerie van Transport vandaag laten weten op de Spaanse televisie. Ábalos: “Eind juni willen we het toerisme hervatten. We moeten van Spanje op het gebied van gezondheid een aantrekkelijk land maken.”

Spanje is op dit moment bezig om de maatregelen in het land langzaam, per provincie, te versoepelen. Daarbij worden vier fasen aangehouden. Op dit moment moeten buitenlandse bezoekers nog veertien dagen in quarantaine als ze het land betreden. Ábalos ziet de eerste mogelijkheden op de Balearen en Canarische Eilanden. Als toeristen weer welkom zijn wil de minister goed monitoren waar de bezoekers vandaan komen en waar ze verblijven in Spanje. Concrete plannen worden binnenkort bekendgemaakt.

Reisadvies
De toerismesector is goed voor twaalf procent van de Spaanse economie. Op dit moment staat het reisadvies voor Spanje en andere bestemmingen nog op oranje. Frank Oostdam (voorzitter ANVR) is vandaag het gesprek aangegaan met de minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok en heeft onder andere gepleit voor een versoepeling van het reisadvies. Ook andere bestemmingen waaronder Italië, Frankrijk en Duitsland hopen deze zomer nog op de komst van toeristen.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Lancering Pura Vida University in Nederland

Volgende bericht

Ryanair voorspelt goedkope vliegtickets na coronacrisis

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.