Geheel onverwacht is afgelopen zondag Huub Arendsen (reisbureau Matador) aan een hartstilstand overleden. Hij is 59 jaar geworden.

Huub en zijn vrouw Nancy waren met Matador promiment lid van Toerkoop, voordat zij zich in 2011 aansloten bij VakantieXperts.

Wilma Lankhorst schreef het onderstaande In Memoriam.

In Memoriam Huub Arendsen (Doetinchem 1963 – 2022)

Reisbureau-techneut in hart en nieren
Na de middelbare school en een jaar HEAO verhuisde Huub Arendsen in het midden van de jaren tachtig naar Breda. Op het toenmalige NWIT (Nu Breda University) volgde hij de richting uitgaand toerisme. Hij vulde deze studie aan met een internationale kopstudie en vertrok naar Berlijn en later naar Hamburg. Begin jaren negentig kwam hij terug naar Doetinchem en begon zijn carrière bij Toerkoop Reisburo Matador. Het reisagentschap dat zijn moeder, Gerda Arendsen, in 1967 had geopend.

Tijdens zijn werk ontmoette hij de liefde van zijn leven, Nancy Rondeel. Ook Nancy werkt bij hetzelfde reisburo. Na hun huwelijk in 1997 kregen ze samen met mevrouw Arendsen de leiding over de reisorganisatie. In de daarop volgende jaren bouwen ze het agentschap uit van twee naar acht vestigen. Alle kantoren bevinden zich in de Achterhoek waar ze naam en faam hebben opgebouwd. Huub is vooral actief achter de schermen. Zijn hart ligt bij technische innovaties en netwerken in de reiswereld. Hij was jarenlang een actief lid van de Toerkoop Jonge Ondernemers groep. In 2011 sloot Matador zich aan bij VakantieXperts.

Huub en Nancy kregen drie kinderen en hij ontwikkelde zich als een echte familieman. Ondanks de overvolle werkagenda maakte hij in het weekend altijd tijd vrij voor de volle sportprogramma’s van het drietal. Als hij op zondag in zijn sloep stapte, kon hij alle tumult even achter zich laten. Zijn gezondheid ging hem parten spelen. Maar ondanks alle operaties en medicaties bleef hij optimistisch.

Tijdens de recente corona-jaren keek hij kritisch naar de mogelijkheden. Twee kantoren werden gesloten. Hun enthousiaste team zette er samen met hen de schouders onder. Aan het einde van deze twee moeilijke jaren, overleed de oprichtster en moeder Gerda (april 2021). Binnen het jaar moest Huub opnieuw afscheid nemen van een familielid, zijn jongste broer Koen overleed dit voorjaar.

Ondanks zijn eigen kwetsbare gezondheid bleef hij aan het werk, deels thuis en de laatste tijd weer meer op kantoor. Met zijn elektrische ‘karretje’ reed hij naar zijn werk, de therapie en de sportclubs van zijn kinderen.

Op het personeelsfeest (vorige week donderdag) heeft hij nog meegespeeld in de bowling-competitie en sprak hij een uitgebreid dankwoord uit aan zijn team voor hun steun tijdens de coronaperiode en zijn ziektes. Op de zonnige zondagochtend van 13 november stopte zijn hart. Totaal onverwacht kwam er een einde aan het gedreven en optimistische leven van Huub. In zijn thuiskantoor staan de laatste technische snufjes klaar voor installatie in de reisbureaus.

Huub Arendsen laat zijn partner Nancy, drie kinderen en zes Matador-filialen na.

Doetinchem, 14 november 2022 Wilma Lankhorst

Foto: Huub Arendsen op zijn geliefde Tenerife.