Nieuws

“Ik wil reisagenten uitdagen personal lifestyle assistent te worden”

“Als ZRA dagen voor één klant bezig zijn en uiteindelijk boekt men ergens anders. Daarnaast worden niet alle, maar wel veel reisagenten, onderbetaald”, aldus Danny van der Harst (Con Questa) tegenover TravelPro. “Ik wil reisagenten uitdagen personal lifestyle assistent (PA) te worden, dat verdient ook veel beter.”

Van der Harst wil de service van Con Questa graag uitbreiden door een samenwerking te starten met ZRA’s/ZRA-ketens. Consumenten die van de Con Questa service gebruik willen maken, betalen een maandelijkse fee aan een ZRA. “Met bijvoorbeeld twintig vaste leden die € 200 per maand betalen heb je al een leuk vast maandinkomen. Voor die fee kunnen leden ieder gewenst moment contact opnemen en vragen om iets te regelen. Uiteindelijk betalen ze daar ook weer voor en ontvang je als PA ook commissie.”

Ook minder vermogende mensen kunnen volgens Van der Harst interesse hebben in de service die Con Questa aanbiedt. “Als PA ben je nog steeds reisagent, maar niet alleen om een vakantie te organiseren of om een ticket te boeken, maar ook om kaartjes voor een optreden van Britney Spears te regelen of wanneer een klant zijn vrouw wil verrassen op Valentijnsdag met een leuk tafeltje bij een sterrenrestaurant.”

Van der Harst laat weten ongelooflijk veel bewondering te hebben voor ZRA’s. “Natuurlijk begrijp ik het dat reisagenten die dit lezen misschien denken dat er ontzettend veel tijd in gaat zitten om nog meer te regelen naast het organiseren van reizen/vakanties, maar ik zou reisagenten de vraag willen voorleggen hoeveel tijd ze nu al kwijt zijn aan het organiseren en boeken van reizen en of ze blij zijn met de marges die ze hieraan overhouden. Ben je dat niet, heb je dan wel de juiste klantenkring, boek je bij de juiste partijen en bied je wel het juiste dienstenpakket aan? Als je zegt: ik ben ZRA en ik kom bij je thuis om je vakantie te organiseren, dan is dat eigenlijk een vrij smal aanbod. Het is zo gegroeid dat je als reisagent niks anders doet dan reizen en alles daaromtrent te boeken. Eigenlijk zou ik de naam ‘reisagent’ willen veranderen in ‘personal assistent’.”

© 2018, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

1 Comment

  1. Heidi Vermeer
    23 november 2018 at 21:04

    Zeer interessant onderwerp!!
    Zou hier graag meer informatie over willen ontvangen. verenmeerreizen@reiscreaties.nl

Vorige bericht

VIDEO - Oostdam (ANVR) over dubbelfunctie: "Ik zit niet vast aan het pluche van voorzitter"

Volgende bericht

VIDEO - Kiwi.com lanceert one-stop-shop 'Tequila'

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.