CoronavirusNieuws

India verstrekt tot 15 april geen toeristenvisa meer

Deel dit artikel

De Indiase overheid heeft vandaag aangekondigd dat het (voorlopig) tot 15 april geen toeristenvisa meer verstrekt. Dit heeft grote gevolgen voor het kunnen uitvoeren van vakantiereizen naar India (zakenreizen lijken er buiten te vallen).

Op dit moment heeft het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies nog niet aangepast. Het ligt wel in de verwachting dat dit zal gebeuren. De ANVR laat weten: “Wij zijn van mening dat reizigers in dit geval geen absoluut recht hebben om kosteloos te annuleren. We raden reisondernemingen aan in contact te treden met jullie klanten die een pakketreis hebben geboekt naar India om de mogelijkheden om te boeken naar bijvoorbeeld dezelfde bestemming in een andere periode of een andere bestemming in dezelfde periode te bespreken. Deze week hebben we over de Corona-situatie overleg met andere Europese brancheorganisaties.”

Vanochtend kwam ook het nieuws dat president Trump vanaf komende vrijdag middernacht een inreisverbod vanuit Europa voor 30 dagen oplegt.

Auteur


Deel dit artikel

1 Comment

  1. […] India verstrekt tot 15 april geen toeristenvisa meer […]

Vorige bericht

Video - Trump legt voor 30 dagen alle vluchten tussen VS en Europa stil

Volgende bericht

Oostdam (ANVR): VS-reizigers kunnen kosteloos annuleren

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.