CoronavirusNieuwsVideo

Video – Trump legt voor 30 dagen alle vluchten tussen VS en Europa stil

Deel dit artikel

Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, legt president Trump vanaf komende vrijdag middernacht een inreisverbod vanuit Europa voor 30 dagen op. Reizigers vanuit het Verenigd Koninkrijk zijn nog wel welkom in de VS. Waarom er een uitzondering gemaakt wordt voor het Verenigd Koninkrijk is niet bekend.

Volgens Trump is dit de meest agressieve en allesomvattende poging in de moderne geschiedenis om een buitenlands virus het hoofd te bieden. Er was al een inreisverbod in de Verenigde Staten voor reizigers vanuit China en Iran.

Het inreisverbod geldt voor alle mensen die veertien dagen voor hun geplande vertrek naar de VS in de landen zijn geweest die onder het Europese Schengenverdrag vallen. De president maakt een uitzondering voor Amerikaanse burgers, zij worden vooraf wel gescreend op het virus.

Het inreisverbod geldt alleen voor personen, niet voor goederen vanuit Europa.

Auteur


Deel dit artikel

3 Reacties

  1. […] Verenigde Staten De Verenigde Staten weigeren sinds vrijdag 13 maart dertig dagen mensen het land binnen te laten die eerder deze maand in een Schengenland waren. Daar valt ook Nederland onder. […]

  2. […] Video – Trump legt voor 30 dagen alle vluchten tussen VS en Europa stil […]

  3. […] Trump legt voor 30 dagen alle vluchten tussen VS en Europa stil […]

Vorige bericht

ANVR vraagt staatssteun: dramatisch verslechterde liquiditeitspositie van veel reisbedrijven

Volgende bericht

India verstrekt tot 15 april geen toeristenvisa meer

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."