Nieuws

KLM: aantal passagiers blijft stijgen

Deel dit artikel

KLM verwelkomde in de maand mei 2017 10,5% meer passagiers aan boord. Met een stijging van de beschikbare capaciteit van 6,7% komt de bezettingsgraad hiermee opnieuw op een recordhoogte van 87,4%. Dat is een stijging van 2,6%-punt ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

“De vervoerscijfers van mei zijn wederom goed. Onze strategie met focus op de klant, product en uitbreiding van het netwerk, waarbij we dit jaar al twaalf nieuwe KLM-bestemmingen hebben geopend, werkt! KLM is goed op weg om haar doel van 32 miljoen passagiers in 2017 te halen”, aldus president-directeur Pieter Elbers.

De grootste stijging van passagiersaantallen komt naast Midden- en Zuid-Amerika van de Europese markt, waar KLM samen met Transavia onverminderd marktaandeel terugpakt. KLM Cargo laat eveneens positieve vervoerscijfers zien.

De KLM vervoerscijfers van zowel maart als april 2017 lieten al een positief beeld zien. In de derde maand van dit jaar wist KLM de stijgende lijn van de afgelopen periode vast te houden. Ten opzichte van maart 2016 verwelkomde KLM 7,3% meer passagiers bij een capaciteitsverhoging van 6,2%. De bezettingsgraad bleef vrijwel stabiel met slechts 0,1 procentpunt afwijking ten opzichte van maart 2016.

Na een positief eerste kwartaal lieten ook de vervoerscijfers van april 2017 – mede door de meivakantie – een verdere stijging van de passagiersaantallen zien. KLM verwelkomde in april 10,2% meer passagiers aan boord in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar en realiseerde een stijging van de bezettingsgraad naar een recordhoogte van 89,5%.

 


Deel dit artikel
Vorige bericht

Lees TravelPro Webmagazine #11

Volgende bericht

Gevangenisstraf bij sympathie voor Qatar...

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.