Nieuws

Meerdere gewonden door zelfmoordterrorist in Tunesische hoofdstad

Een zelfmoordterrorist heeft zichzelf opgeblazen voor een politieauto in het centrum van Tunis en verwondde daarmee meerdere mensen, dat melden meerdere internationale media.

Update: Het Britse Ministerie van Buitenlandse Zaken meldt rond 13.20 uur Nederlandse tijd dat het contact heeft met de lokale autoriteiten en  dringend op zoek is naar meer informatie omtrent de twee explosies in het centrum van Tunis. ‘Als u in Tunis bent, moet u waakzaam blijven, de laatste ontwikkelingen in de gaten houden en instructies van lokale autoriteiten opvolgen.

De aanslag zou gericht zijn op agenten, waarbij zover nu duidelijk is drie burgers en twee agenten bij gewond zijn geraakt. Het incident vond plaats aan de Avenue Bourguiba in de buurt van de oude stad.

Het gaat om de eerste grote aanslag sinds 2015 toen 38 toeristen om het leven kwamen na een aanslag op een strandhotel in Sousse. Even daarvoor kwamen er 22 toeristen om het leven toen er een aanslag werd gepleegd op het Bardo-museum in Tunis. Deze aanslagen werden opgeëist door IS.

De laatste aanslag in Tunis vond plaats op 29 oktober 2018 waarbij een dode en een gewonde vielen. Het reisadvies van het Nederlands Ministerie van Buitenlandse Zaken werd een half jaar voor die aanslag nog versoepeld. Waar de populaire kuststrook van het mediterrane land al in 2017 werd versoepeld werd in april 2018 voor vrijwel het gehele centrale en noordelijke binnenland de veilige adviescode geel gegeven.

In 2018 nam het aantal reizigers van Nederland naar Tunesië met 103% toe ten opzichte van 2017. Het versoepelde reisadvies, het vergrote toeristische aanbod en de verbeterde vliegverbindingen leverde een positieve bijdrage geleverd aan de sterke groei.

Bedroeg het aantal reizigers naar Tunesië in 2017 nog 11.150 personen, in het afgelopen jaar kozen 22.638 Nederlanders het land met de mediterraans-Arabische mix als bestemming. De meeste Nederlanders reisden voor een zonvakantie naar strandbestemmingen zoals Sousse, Hammamet en de regio groot-Tunis.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

1 Comment

  1. […] Meerdere gewonden door zelfmoordterrorist in Tunesische hoofdstad […]

Vorige bericht

€ 850 voor 80 uur met reisidioten: een koopje?

Volgende bericht

Icelandair: biologisch afbreekbaar bestek aan boord

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.