De grootste luchthaven ter wereld, Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport, is gisteravond rond 19.00 uur Nederlandse tijd getroffen door een stroomstoring die ontstond door een brand in een ondergrondse elektriciteitsvoorziening. Door de naweeën van de storing zijn vandaag drie vluchten met vertrek vanaf Schiphol geannuleerd.

Ook gisteren werden vier vluchten naar Schiphol geannuleerd, waarvan twee van KLM en twee van Delta. Vanochtend zijn de belangrijkste faciliteiten op de luchthaven van Atlanta weer voorzien van stroom. Door de storing moesten reizigers extra lang in het vliegtuig blijven en kwamen duizenden passagiers vast te zitten op de luchthaven, waar het licht grotendeels was uitgevallen. Doordat vliegtuigen niet meer konden landen, ondervonden ook passagiers op andere luchthavens last van de storing in Atlanta.

In totaal zouden al zeker meeer dan 1.000 vluchten zijn geannuleerd, waarvan zo’n 350 van Atlanta vertrekkende vluchten. Ook vandaag moeten reizigers nog rekening houden met vertragingen en annuleringen. Per dag maken 250.000 passagiers gebruik van de luchthaven, dat zijn er ongeveer 50.000 meer dan dat er gebruik maken van Schiphol. De laatste keer dat Schiphol door een stroomstoring werd getroffen was in 2015. Brussels Airport werd afgelopen zomer nog getroffen door een grote stroomstoring.