NieuwsThomas Cook

Onduidelijkheid irriteert reizigers: “Hadden ze maar solvabiliteit moeten checken”

Deel dit artikel

De onduidelijkheid over wat er met Thomas Cook Nederland en Neckermann Reizen gaat gebeuren irriteert reizigers. “Ik heb net een uur aan de telefoon gehangen met de vraag ‘Gaat onze vakantie door?’ Maar ze kunnen het me niet vertellen”, zo laat Patty weten aan RTL Nieuws.

Hetzelfde RTL Nieuws schrijft over ‘bezorgde vakantiegangers’ in Turkije en de Leeuwarder Courant had contact met een Friezin die ‘in grote onzekerheid zit over haar geboekte Neckermann-reis’.  “Ze zeggen dat ook mensen die hun vakantie al hebben geboekt niet hoeven te vrezen, maar ondertussen blijft het helemaal stil. Daar word ik juist onrustig van, die stilte. Ik zit telkens in mijn mailbox te kijken. Met een mailtje als ‘We zijn ermee bezig en verwachten dan en dan uitsluitsel te hebben’, zou ik al blij zijn”, zo laat Carina Twerda aan de krant weten.

In een discussie op Twitter laat iemand weten totaal geen medelijden te hebben met reizigers die mogelijk vast komen te zitten. “Die hadden misschien de solvabiliteit van de touroperator moeten checken voor ze boekten. De consument die altijd alles maar goedkoper wil heeft in deze ook een verantwoordelijkheid.”

“Leuk! Zit je momenteel in #kroatie en heb je een reis geboekt met #ThomasCook cq #neckermann tickets zijn wel via @transavia zag ik. Dat betekent dat we wel gewoon weg kunnen hier? Of moeten we ons zorgen maken @transavia?”, zo vroeg Danny de Kruijk zich eerder vandaag af.

“Dit is echt niet grappig. Ik wil weten waar ik aan toe ben. En ik wil ook weten wat er met onze vakantie en onze terugreis gebeurt als Neckermann alsnog failliet gaat, later deze week. Hoe komen we dan thuis?” Patty heeft nog volop vragen, zo blijkt wel uit het stuk van RTL Nieuws.

Sinds het faillissement van de Thomas Cook Group bekend is geworden, is er gecommuniceerd dat Thomas Cook Nederland/Neckermann Reizen niet failliet is en dat de reizen vooralsnog doorgaan. Zolang in Nederland geen financieel onvermogen bij SGR is aangevraagd, is het voor SGR lastig te handelen, dat laat de ANVR weten.


Deel dit artikel

1 Comment

  1. Jan Willem de Ruiter
    24 september 2019 at 08:08

    Hahaha. Echt weer een Nederlandse reactie. Winkels als Action zijn hier zeer geliefd. De Nederlander wil altijd goedkoop uit zijn. Maar wanneer een bedrijf dan omvalt, dan is het eigen schuld van de mensen die daar geboekt hebben. Belachelijk. Ik snap die mensen heel goed. Je wordt in dit land financieel uitgeknepen door de overheid. Je hebt niet zoveel meer over en dus zoek je goedkope reizen om te genieten van een vakantie. Wanneer een bedrijf dan omvalt dan is dat spijtig, maar daarvoor hebben we de SGR garantie. En een beetje mededogen met de gedupeerde reizigers mag er wel zijn.

Vorige bericht

VVR: hét ogenblik om meerwaarde van de georganiseerde reissector te onderstrepen

Volgende bericht

Belgische touroperator annuleert event 'uit respect voor reisagenten'

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.