“We zijn ontzettend trots dat we nu officieel onze eigen vluchten naar Curaçao kunnen aankondigen”, aldus Atilay Uslu (oprichter en eigenaar van Corendon) op het nieuws dat in Corendon met ingang van november zelf naar Curaçao gaat vliegen met een Airbus A350-900 waarmee een einde komt aan de strategische samenwerking met KLM op Curaçao.

“We hebben het eiland in ons hart gesloten, we hebben ons op Curaçao gevestigd en we zetten ons in om de onderlinge relatie verder uit te bouwen met een focus op de lange termijn”, aldus Uslu. “Dat deden we al met ons vakantie-aanbod en onze eigen hotels, maar vanaf november ook met eigen vluchten. Corendon is bekend geworden door altijd veel vakantie voor een scherpe prijs te bieden en dat kunnen we nu nog beter waarmaken. Ik kijk uit naar onze eerste vlucht op 3 november.”

Lees ook: “We nemen met pijn in het hart afscheid van de KLM”

Jaarlijks boeken ongeveer 45.000 Nederlanders hun vakantie naar Curaçao bij Corendon. De helft daarvan verblijft in de eigen resorts van Corendon, de overige helft bij partnerhotels. Corendon heeft in de afgelopen vijf jaar bijna € 150 miljoen geïnvesteerd in eigen hotels op het eiland: het vijfsterren Corendon Mangrove Beach Resort (399 kamers) en het viersterren Livingstone Jan Thiel Resort (204 kamers en villa’s). In december dit jaar opent The Rif at Mangrove Beach (385 kamers), net als het Mangrove Beach Resort een vijfsterren all inclusive.

Met in totaal bijna 1.000 eigen hotelkamers is het essentieel voor Corendon om zich te verzekeren van voldoende vluchtcapaciteit. Daarnaast is het voor de inwoners van Curaçao van groot belang dat er voldoende vluchten zijn op de route Curaçao-Amsterdam, omdat dat zorgt voor concurrerende prijzen. Met de nieuwe vluchten van Corendon stijgt de capaciteit op deze route met bijna 30%.  Corendon is straks op Curaçao een van de grootste werkgevers. Naast de 800 banen in de hotels en bij het Contact Center, worden ook tientallen Cabin Attendants op Curaçao geworven. Het is de bedoeling om aan boord naast Nederlands en Engels ook Papiamento als voertaal te gebruiken.

De touroperator verstuurde gisteravond een persbericht over het nieuws, waarover TravMagazine anderhalve week geleden schreef, dat het met ingang van november 2023 zelf vijf keer per week (van half juni tot half september wordt er zes keer per week gevlogen) met een Airbus A350-900 gaat vliegen naar Curaçao en dat daarmee een einde komt aan de jarenlange samenwerking met KLM op deze route. Corendon heeft een wet-lease overeenkomst afgesloten met de Spaanse luchtvaartmaatschappij World2Fly.