“We nemen met pijn in het hart afscheid van de KLM met wie we tien jaar lang een prachtige strategische samenwerking hadden”, aldus Steven van der Heijden (CEO Corendon) in een toelichting op het nieuws dat Corendon zelf naar Curaçao gaat vliegen.

De touroperator verstuurde gisteravond een persbericht over het nieuws, waarover TravMagazine anderhalve week geleden schreef, dat het met ingang van november 2023 zelf vijf keer per week (van half juni tot half september wordt er zes keer per week gevlogen)  met een Airbus A350-900 gaat vliegen naar Curaçao en dat daarmee een einde komt aan de jarenlange samenwerking met KLM op deze route. Corendon heeft een wet-lease overeenkomst afgesloten met de Spaanse luchtvaartmaatschappij World2Fly.

“Met de enorme investeringen die we op Curaçao gedaan hebben in nieuwe resorts, moeten we zeker zijn van voldoende vluchtcapaciteit tegen een concurrerende prijs”, aldus Van der Heijden. “We hebben in World2Fly een hele goede partner gevonden. Zowel de Iberostar Group als Corendon zijn succesvolle familiebedrijven. We spreken dezelfde taal en ik heb het in mijn lange loopbaan nog zelden meegemaakt dat er zo snel overeenstemming was over zo’n omvangrijke samenwerking. Ik heb er alle vertrouwen in dat we er een groot succes van gaan maken.”

Lees ook: “Ontzettend trots dat we onze eigen vluchten naar Curaçao kunnen aankondigen”

De A350-900 behoort tot de modernste, stilste en zuinigste lange-afstandsvliegtuigen ter wereld. Door met dit toestel ook nog non-stop te vliegen, zal de gemiddelde CO2 uitstoot per passagier zelfs verreweg het laagste zijn van alle vluchten tussen Nederland en Curaçao.

Van de 432 economy-stoelen zijn 27 stoelen XL, die beduidend meer beenruimte hebben. De stoelen zijn iets breder dan die in vergelijkbare toestellen en staan in 3-3-3 opstelling. De afstand tussen de stoelen is gelijk, maar omdat de ergonomische stoelleuning dunner is op kniehoogte van de passagier op de stoel erachter, voelt de beenruimte comfortabeler. Iedere stoel heeft een groot ingebouwd videoscherm en tegen een kleine vergoeding kunnen passagiers gebruik maken van internet. Het vakantiegevoel begint al aan boord met de ‘Mondi Sky Caribbean Cuisine’ catering, afgeleid van de succesvolle restaurantformule van Corendon in haar Amsterdamse hotels.

De Spaanse airline World2Fly is opgericht in 2020 en heeft haar hoofdkantoor in Palma de Mallorca. World2Fly is onderdeel van de toonaangevende Iberostar Group die zo’n 120 resorthotels exploiteert, met name in Spanje en het Caribisch gebied. Daarnaast heeft de groep een eigen touroperator en onder naam World2Meet DMC’s (destination management companies) op vele toeristische bestemmingen. Corendon werkt al vele jaren samen met World2Meet voor haar vakanties naar Spanje en is sinds enige jaren ook de grootste touroperator-partner van de Iberostar hotels voor Nederland en België.